Silinen DWG Uzantılı Dosyayı Kurtarma ( Yardım )
-
ya 2 günümü harcadığım otocad çizimimi dün arkadşa silmiş bende farkında olmadan çöp kutusunu boşalttım ve tamamen silindi lakin elimde bak dosyası var o çizimin ve recovery atmadan kurtarma imkanımız var mı ?
-
otomatik save dosyaları vardır.. uzantıs sv$ ya da buna benzer bir şeydir.. Bunlar belli bir klasörde olur ayarlardan bulabilirsin... Gizli dosyalarda falan arat ... Büyük olasılık bulursun...
Otomatik save ayarın sık ise fazla kaybın olmaz...
Zaten bir çizim yaptığında otomatik save yapar o arada alt tarafta bir yerde mesaj da verir oradan yakalarsın klasörü..
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------otomatik save dosyaları vardır.. uzantıs sv$ ya da buna benzer bir şeydir.. Bunlar belli bir klasörde olur ayarlardan bulabilirsin... Gizli dosyalarda falan arat ... Büyük olasılık bulursun...
Otomatik save ayarın sık ise fazla kaybın olmaz...
Zaten bir çizim yaptığında otomatik save yapar o arada alt tarafta bir yerde mesaj da verir oradan yakalarsın klasörü..
-----------------------------+anlamadın galiba :D arkadaş silmiş ve geri dönüşüm kutusunda oldugunu bilmiyordum bende ordan sildimn tamamen silindi dosyalar :) sadece .bak dosyası duruyor onun uzantısını dwg yapıp öyle bir denicem
-
Birader 20 senedir ACAD Kullanırım...
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------Birader 20 senedir ACAD Kullanırım...
-----------------------------doğrudur eyvallah saygım olur lakin çözdüm sanırım bir denicem geri gelirim konuya :)
bak dosyası yedek tutarmış back up dosyasıymış :)
uzantısını değiştirip bir bakiyim :)
-
C:\DocumentsandSettings\UserName\LocalSettings\Temp\....sv$
uzantısını dwg yap
Autocad programıyla yaptığınız çimlerde elektrik kesilmelerinden dolayı olan proje ve çizim kayıplarınızı kurtarmak için şunları yapmamız gerek: Tools, options, files’a giriyoruz automatic save file location içinde yedek dosyanın nerede olduğunun yolu gözüküyor. Bu yoldan giderek klasörün içinden ac$ veya sv$ uzantılı olan dosyanızı copy yapıp-...
sw$ lar bak dan daha güvenilirdir eğer otosavesi sık ise...
-
bak dosyası elindeyse *.bak olan ismi *.dwg yap tamamdır en son kaydettiğin şekilde açarsın.