Silinmiş Dosyalar (Kafama Takıldı)
-
herhangi bir veri taşıyıcı aracı kullandığızda üzerine yazılar veriler silinmiyor kurtarılabiliyorbunu biliyorum da mesela 512 mb bi flash diskim ya da sd kartım telefonum ney var bi veri işledim 500 mblik bunun ne kadarı veri taşıyıcının üstünde kalır yeni şeyler ekledikçe silinir mi bunlar yoksa düşünyom 12 mb nin üstüne yazcak deil herhalde
bir de eğer arkadaşlar size zahmet bi tane bu verileri kurtarma programı ve silme işlemini nasıl gerçekleştireceğimi anlatırsanız sevinirim

-
Bak mesela 100 mblık alan var. 10 tane 10 mblık dosya var disk parçalanması vs detayları geçerek yüzeysel anlatırsak her 10mblık dosyaların kapladığı alanı 1den 10'a kadar numaralandıralım.Diyelim 8. alandaki verileri sildin.Aslında dosya orada saklanır.Fakat o alan kullanıma açık olarak işaretlenir.Eğer veri yazmak istersen onun üstüne yazılır.Örneğin 1 gblık alanın var tüm verileri sildin.Orası kullanıma açıldı.1 gb boş alanın var.Üstüne 1 gb daha yazdın ve tamamen üstüne yazmış oldun.Artık eski dosyaları getirmen imkansızdır.
-
valla ilk paragraftan hiç bişey anlamadım...
veri kurtarma dediği olay şu. Hdd de her verinin gizli bi kopyası var.(Aslında öyle bişey yok da) O tarz programlar silinmiş o verileri o kısımdan alıyorlar.Bunla ilgili detaylı bilgim vardı ama maalesef pek hatırlamıyorum. Format atınca o kısım siliniyor diye biliyorum. Ama onun için de unformat var.. Pek açıklayacı olmadı sanırım
-
yani benim telfde bişiler var mesela üstünü video ile doldurursam bişi kalmaz hmm
şöyle tavsiye debileceğiniz bi dosya kurtarma programı var mı
-
yedeği yok.ama bu silindiği anlamına gelmiyor
sadece sen silerken o dosyaya ulaşım adresini siliyorsun.ama aslında dosya orada duruyor.bir verinin silinmesi demek üzerine yazılabilir duruma gelmesi demek.
format yemedikçe veya üstüne yazılmadıkça veri kurtarılabilir.
file scavenger iyidir.crackini bulman lazm
-
ontract firmasının programı var, easy recovery, tavsiye edebilirim
http://www.yenidownload.com/program.asp?id=881
cracksiz sadece silinen dosyaları gösterir, cracklersen sildikerini kurtarabilirsin
-
teşekkür ederim
-
daha demin elime eski hafıza kartım geçti bendede bir program vardı bu hafıza kartlarını filan da görebilen bir veri kurtarma programı oonu denemiştim tam peşinden gördüm sana upload ederim çok hoşuma gitti süper bir kurtarma programı
http://dosyam.net/?id=0gmqfy
ayrıca symbian dan süper anlarım takılırsan yardımcı olurum