Silverlight İle İlgili
-
Arkadaşlar yeni yeni silverlight'ı kurcalamaya başladım yakındada silverlightla bir proje geliştirmeye başlamayı düşünüyorum. İnternette silverlight ile yapılan sitelere baktım ve çoğu sonradan flash'a dönmüş, eh bu da silverlight'ta bir faça mı var diye düşündürdü. Daha başlamadan bir soruyum dedim ortalama bir projede çok başım ağrır mı? Ağrırsa daha çok ne tür sorunlar çıkar?
-
hocam açıkçası html5 iyice yaygınlaştıktna sonra (explorer sürümü çıksın bi, sonra bir iki sürüm yükselsin, 1-2 sene geçsin falan bilmiyorum artık) flash ve silverlight pek tutulmaz gibime geliyor.
-
microsoft ha bire üst versiyonlarını çıkarıyor valla belki ordan yola çıkarak gelecek görebilirsin :) trtnin sitesi silverdı sanırım büyük proje olarak o var bildiğim. Ayrıca seminerlerde oldukca fazla performans sergilediği gösteriliyor flashla kıyaslama yapılıp.
Gideri var gibi silverın yani..
-
baktığım çoğu site linki 2008-2009 da silverlight iken şimdi flash olmuş :) şu an ki görüşüm animasyon harici flashı döver ama vektörel geyiği yüzünden silverlightla animasyon işi zor oluyor. Flashta en kötü resmi break apart diyerek modifiye edebiliyoruz, silverlight'ta mümkün gibi durmuyor onun içinde sanırım multiple video clip tekniğiyle kurtarmaya çalışcam. Bu sitedeki gibi http://www.silverlight.net/showcase/2011/08/hp-e5000-scenario-tool Html 5'i bende bekliyorum ama hala millet IE6-7 kullanırken nasıl olacak bu iş bilmiyorum :)
-
silverlight ile web sitesi yapmak ne kadar mantıklı bilmiyorum
daha çok yazılım tarafında kullanırsın diye düşünüyorum
web sitelerinde seo dezavantajı var birde zaten html5 di jquery di tonla atraksiyon yapabiliyorsun
-
birde silverlightı flash ile kıyaslamak çok mantıklı gelmiyor bana
flex ile kıyaslamak daha doğru gibi
yapacağın projeye göre değişir avantajları bence