folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Şimdi Bu Yararımızamı Yoksa Zararımızamı Avea Bölgesel Tarife

Şimdi Bu Yararımızamı Yoksa Zararımızamı Avea Bölgesel Tarife

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek

Avea Üst Yöneticisi Erkan Akdemir, telefon tarifelerinde illere ve bölgelere göre farklılığa gidilebileceğini açıkladı.

Uygulama başlarsa telefonunu Erzurum’da kullanan Ankara ve İstanbul’dakinden daha fazla ödeyecek.

Elektrikte uygulanması planlanan bölgesel tarifenin bir benzerini uygulamak için telekomünikasyon şirketleri de hazırlık yapıyor.

Uygulama kolay değil

GSM operatörlerine getirilen tarife karmaşasını giderme zorunluluğunun uygulamada hiç de kolay olmayacağını belirten Avea Üst Yöneticisi Erkan Akdemir, tarifelerin kişiye özel çok farklı boyutlarda değişiklik gösterdiğini, operatörlerin talepler doğrultusunda neredeyse her kişi özelinde farklı tarifeler uyguladığını hatırlattı. Yakın gelecekte tarifelerde bölgesel farklılıklara dahi gidilebileceğini söyleyen Akdemir, bu konuda örnek verirken "Erzurum ile İstanbul’un tarifesi farklılaşacak. İstanbul ile Akdeniz’in farklı tarifeleri olabilecek. Bu bölgesel kampanyalar ve promosyonlarla yapılabilir" dedi.

İstanbul ucuz Kars pahalı

GSM şirketleri arasındaki rekabete bölgesel tarifenin de eklenmesi halinde özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerdeki görüşme ve data hizmet tarifelerinin az nüfusa sahip küçük kentlere göre daha ucuz olması bekleniyor. Bunun ise büyük kentlerde rekabetin daha fazla olması ile yatırımın kullanıcı başına düşen payındaki farklıktan kaynaklanacağı hesaplanıyor.

Dışarıda MIT içeride Bilkent

Geçen yıl ABD'de bulunan Massachusetts Institute of Technology (MIT) ile "teknoloji köprüsü" kuran Avea, bu köprünün yurtiçi versiyonunda ise Bilkent Üniversitesi’ni tercih etti. Şirket Bilkent Üniversitesi’yle de ortak laboratuvar projesi kuracak. Üniversite içerisinde kurulacak Avea Bilkent Mobil İnovasyon Laboratuvarı mobil teknolojiler konusunda geliştirilmeye açık fikir ve projesi olan tüm Bilkentlilere açık olacak. Laboratuvar, Avea’nın Ar-Ge merkezi ile üniversitenin eğitimci ve öğrencilerini kişiye özel servislerin geliştirilmesi hedefiyle buluşturacak.

'Karşılaştırma' dönemi başladı

GSM operatörleri, cep telefonlarında tarife karışıklığına son vermek için internet sayfalarından tarifeler arası karşılaştırma olanağı sunan uygulamaya başladı. BTK'nın talebi üzerine başlayan ve halen test sürecinde olan uygulama ile mobil telefon kullanıcıları, GSM operatörlerinin internet sitelerinden tarife ve paketleri karşılaştırabiliyor.  Her operatörün sitesinde yalnızca kendisine ait tarifeler karşılaştırılabiliyor.

ne yani anlamadım şimdi istanbuldaki akrabamı aradığımda fazlamı ücret ödeyecğim

kaynak:http://www.haber3.com/cepe-bolgesel-ucret-geliyor-haberi-1852536h.htm

İts My Life. NOW or NEVER
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

AveA Pişmanlıktır...Turkcell Biraz pahalı olabilir ama kalitesi ortada...kendimi bildim bileli şaşmadım Turkcell'den.

konu neden gizli?

ONEMINUTE tarafından 20/Mar/13 13:21 tarihinde düzenlenmiştir

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek
    ONEMINUTE bunu yazdı

AveA Pişmanlıktır...Turkcell Biraz pahalı olabilir ama kalitesi ortada...kendimi bildim bileli şaşmadım Turkcell'den.

konu neden gizli?

konu şundan gizli aldığım sitenin kaynağını yazsam reklam diyolar yazmasam bu sefer o site bu siteye bizim haber der yani sorun çıkmasın diyee

İts My Life. NOW or NEVER
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    blackglove bunu yazdı
    ONEMINUTE bunu yazdı

konu neden gizli?

konu şundan gizli aldığım sitenin kaynağını yazsam reklam diyolar yazmasam bu sefer o site bu siteye bizim haber der yani sorun çıkmasın diyee

Burada internet siteleri diye forum başlığı var neden reklam olsun ?

google yazınca bir çok site çıkıyor zaten: http://ekonomi.bugun.com.tr/illerde-cep-tarifesi-farki-geliyor-haberi/226958/

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Hocam ayrımcılığın neresi yararımıza olurki, İstanbulun yararına olsa bile Erzurumun zararına olunca, Hoşmu olur yani, Eşitsizlik ve Adaletsizlik ile Yapılan İşlerden Hayır gelmez Kanaatindeyim...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı

Hocam ayrımcılığın neresi yararımıza olurki, İstanbulun yararına olsa bile Erzurumun zararına olunca, Hoşmu olur yani, Eşitsizlik ve Adaletsizlik ile Yapılan İşlerden Hayır gelmez Kanaatindeyim...

nie digiturk'te bunu yapıyo, İstanbul'da lig tv 50 lira küsürken, çankırı'da 14 liraydi....kalkınma bölgesi vs...bi dalga vardı sanırım.

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Avea'ı bırakmak için bir sebep daha...

Bu uygulamanın hayata geçmesi demek, insanların küçük yerleşim yerlerinden büyük yerleşim yerlerine göç etmesi için bir sebep daha demek.

Avea ve bu gibi uygulamaları hayata geçirecek olan şirketlerin, bazı servislerini zamanla yalnızca talebin yoğun olduğu yerlerde açması demek. Örnek: Yeni açılacak bir servisin yalnızca üç büyük şehirde faaliyet gösterecek olması, diğer şehirlerdeki kullanıcıların yeterli talep sayısına ulaşmaması vs.

Bu yazıma laf edenler de çıkabilir, ama ben bir şey daha söyleyeyim. Bu uyglama hayata geçerse, bölgesel fiyatlandırma politikaları baş gösterecek ve bunun da gidebileceği tehlikeli noktalar var. Ülkenin tamamını bir bütün olarak görüp fiyatlandırma yapmak farklı bir şey, ülkeyi çeşitli nedenlerle "sınıflandırarak" bölgelere ayırmak, her bölgedeki yaşayan nüfusa farklı şekilde hitap etmek farklı bir şey. Bana sanki "Avea kendi içinde eyalet sistemi getiriyor" gibi geldi :P

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Fiyatlandırmadaki hangi yenilik faydamıza oldu ki buda olacak?
    Hattı karsta aldım,kaldım 10 gün. Bindim arabaya 5 gün istanbulda, 3 gün samsuna, 7 gün antalyada kullandım. Arada giderken yollarda da kullandım sonra döndüm karsa. Eee benim tarife hangisi olacak? Böyle gezen kamyoncu, pazarlamacı, fabrika makina servis görevlisi, vb.ohoooo sürüyle adam var.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    ONEMINUTE bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

nie digiturk'te bunu yapıyo, İstanbul'da lig tv 50 lira küsürken, çankırı'da 14 liraydi....kalkınma bölgesi vs...bi dalga vardı sanırım.

Digitürk kampanyası hala devam ediyormu? Sırf bunun için gider aboneliğimi çankırıda yapar, çanağı alır geri dönerim. Uydu anteni yerine göre çalışmıyorki. Al suriyeye git adresin çankırı olsun farketmez.
    Adresed e gerek yok. Satıcı bu şehirde yoksunuz yapmıyorum aboneliğinizimi diyecek. Sanmam.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    ONEMINUTE bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Doğru bir davranış türü değil... Ticaret Kurnaz zeka isterde Kurnaz Zekayı Ayrımcılık edecek kadar işletmemek gerekir diye düşünüyorum.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 1011 Toplam Mesaj: 10