Simetrik Anahtarlı Şifreleme Algoritması?
-
Daha önce AES kullanıyordum ancak string şifreleme sonrası stringi /*= gibi karakter barındıran bir çıktı verdiği için işimde sıkıntı çıkarıyor. Simetrik Anahtarlı sadece rakam ve sayı çıktısı veren güvenli bir algoritma varmıdır? Yada AES'i buna göre modifiye edebilirmiyiz?
-
TeRRoR bunu yazdı
Daha önce AES kullanıyordum ancak string şifreleme sonrası stringi /*= gibi karakter barındıran bir çıktı verdiği için işimde sıkıntı çıkarıyor. Simetrik Anahtarlı sadece rakam ve sayı çıktısı veren güvenli bir algoritma varmıdır? Yada AES'i buna göre modifiye edebilirmiyiz?
edebilirsin AESin ciktisini base64 encode et
-
örneğin 128 bitlik enc. da, sen 100 bit verirsen son 28 bit, o şekilde olur.
eğer toplam uzunluğu biliyorsan, son 28 biti random doldurabilirsin, geri dönüşümden sonra o 28 biti yeniden silersin, yok eğer boyutu bilmiyorsan, datanın toplam uzunluğunu ilk 32 bite yazıp gerisini 128 katları olacak şekilde yazdıktan sonra arta kalan yerleri random doldurabilirsin...
AES en iyisidir günümüzde.
-
Birazda konudaki cehaletimin verdiği etkiyle yanlış kanılara varmışım ve soru birazda yanlış olmuş. Öncelikle mesajlar için teşekkürler.
Sorunun sebebi şuymuş, AES ile encryte ettiğim byte'i string'e çevirirken Base64 ile çeviriyormuşum (bilmiyormuş gibi yazıyorum, kod hazır olduğu için dikkatli incelememiştim). Buda bahsettiğim karakter problemini oluşturuyordu. Encryte sonrası convert işlemini Hex'e yapınca karakter problemini aşmış oldum.
Teşekkürler.