Simge Arıyorum
-
Gimp ile sitenin grafik işlemlerini kolayca hallediyordum fakat işim bu sefer daha fazlasına düştü.
#dadbdb renk koduna göre (aslında tam ortası böyle, üstü açık, altı koyu bir bar var) tercihen #222 renginde (siyahta olabilir ama 222 tercihtir), mrC yada EC harflerini kullanarak simge yapıcam. 64X64 olabilir. Küçültürüm gerekirse.
Nerde kullanıcam bunu ? Şu an blog üstünde çalışıyorum ve güzel olduğunu düşündüğüm bir blog geliyor. Komple blog anlayışını değiştircem. ASlında blog olarak bakmamak gerek. Güzel 2 fonksiyonu birbirine bağladım. Kendi sitem, muhtemelen 1-1.5 ay'a kadar bitecek. sonrasında 1 ay test kullanıcıları ile deneme yapıcaz.(tahribat'a da konuyu açacağım) daha sonra tamamen açılacak.
----
10 yıl önce programlamaya html ile başlamıştım. 10 yıl'ın birikimi olacak. Zamanında hayranı olduğum Google, Apple, Steve Jobs, Audi, hatta derslerdeki şeyler , tahribat, hocam.com , ceviz.net stackoverflow ... Takıldığım, beğendiğim, takip ettiğim şeylerin neden iyi olduğunu düşünüp yazmaya başladım.
Mantık kısmında, tasarım kısmında güzel birşey olsun istedim. Yavaş yavaş geliyor. Komünist bir sosyal blog olacak. İçinde soru/cevap olacak, üniversiteler ve derslere özgü özel bir iki şey geliyor :) dikkat edin, her yanınızı saracak. 1 sene sonunda projeleri bırakıyordum. Bu projeyi en az 5 sene devam ettiricem. Herşeye rağmen. CV'im, benden bir parça, belki geleceğim olacak.
Kendimi denemek , öğrendiklerimi test etmek ve yeni konuda tecrüeler kazanmak için geliyor. Hedefim büyük, beklentim büyük...
---
Böyle bir projenin başlangıç simgesi olacak. Sonra tekrar tekrar halledicem. Hatta burda öğrendiklerimi güzel 2 projem daha var. Orda kullanacağım. Onun grafik ve tasarımı için ben değil ; sağlam adamlarla çalışacağım. Şu an olmasada, ilerde birlikte çalışacağım kişi olabilir burdan biri.
---
İşin özü ;
büyük beklentiler ve büyük işler başarmak için başlayacağım projemde simge istiyorum. #dadbdb renginde bar var. Onun üstüne mrC (büyüklük küçüklük böyle) yada EC harflerini kullanarak bir simge yapıcam. Yeni Türk lirasının simgesi gibi, başka birşey gibi.
Sade, şık, basit istiyorum. Fazla birşey kasmaya gerek yok. Projenin tam adını vermeyeceğim. Fakat İSteyen olursa özelden yazarım. Ona göre birşey çıkabilir ortaya.
-
Malum henüz kazancım yok, öğrenciyiz. Ben işimi yaparım ama paramı alırım diyen arkadaş olursa ; (normal aramızda öğrenci olanlar var) 20-30 lira gibi birşey bankaya yatırabilirim, kulllanmaya karar verirsem.
Zumsuk ben sana yaparım, detayları ver, mevzu nasıl diyen olursa ; pm ile ulaşsın.Projenin aıdnı ve bar'ın görüntüsünü vereyim. Bir iki sitede yayınladım, adamlar tasarımları araklamaya çalışmıştı. O yüzden hiççç burda herkese yayınlamayı düşünmüyorum.
-
burasıda benim, duyuru, yada bulma olursa direkt yazıcam.
-
akşam gelebilirsem yaparım ...
-
aklıma geldi ama faceden cevap versen iyi olacak :)
-
Zumsuk ben sana yaparım, detayları ver, mevzu nası
-
Telefondayim. Aksam gidince detaylari veririm pm ile
-
bu arada düşündüm de ; harfler yerine simgede olabilir ;
Mesela yenilik için en güzel olay şu yenile mevzusu var ya ; kendine dönen ok. O tarz birşey düşünmüştüm.
Yenilik, ilerleme vs.. gibi birşey olabilir. O anlamda.