Simgeler Hakkındaki Sorun ( Yardım )
-
arkadaşlar sistemimde hem xp hemde vista yüklü her iki windowsta da simgelerde sorun yaşıyorum.
sorunu bilgisayarı açtığım zaman program yada her hangi bir dosyanın simgesi geç geliyor ve simgeler yerine gelirken hafif donmalar yaşıyorum artık bende bu takıntı oldu bunun ayrı bir ayarı falan var mı ? öncelik sistemi tarattım sorun yok hem xp hemde vista'da simge sorunu devam ediyor.
Core 2 Quad Q8200 İşlemci
Asus P5Q Serisi Anakart
4 Gb DDR2 Ram
HD4350 1 Gb Giriş Seviyesi Ekran Kartı
-
bi pencereyi sürüklerken kare kare gidiyosa
ekran kartını güncelle.
-
hayır arkadaşım pencereyi sürüklediğim zaman kare kare gitmiyor.. tek sorun simgelerde yaşıyorum
-
http://www.windowsbbs.com/windows-xp/29841-xp-desktop-icons-slow-loading.html
'de
başlat - calıstır - regedit >
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer 'daki
MaxCachedIcons değerini 2000 yap demiş eleman. yoksa kendin dizi değeri aç o isimle değerini 2000 yap. belki olur :|
-
ilk açılıştamı bunu yapıyor sadece ? yoksa daha sonra herhangi bi zamanda masa üstünde yenile dediğindede oluyomu aynısı ?
-
Masaüstün çok kabalıksa ondan dolayı da olabilir. Aradan disk birleştiriciyi çalıştır.
-
şimdi arkadaşlar masa üstü tertemiz hiç bir şekilde simge yok yeni açtığım zamanda oluyor oyuna girip çıktığım zamanda oluyor program açıp kapattığım zamanda oluyor. her hangi bir bölümdeki simgelerde yaşıyorum bu sorunu masa üstünde değil.. örneğin d sürücüsüne girdiğim zaman bir müddet sonra geliyor simgeler umarım derdimi anlatabildim arkadaşlar
-
Dediğim gibi disk birleştirciyi çalıştır. Dosyalar çok parçalandıysa simgeler yavaş gelebilir. Belki harddiskte problem de olabilir.
-
peki arkadaşım dediğin gibi yapıyorum 3 ayrı bölümüde birleştiriyorum şuanda. tekrar sorun yaşarsam dönerim teşekkür ederim hepinize.