Sin Fonksiyonu Bozuk? :]
-
s.a. hocalar,
public void DeklinasyonAcisiHesapla(int ykn){
this.d = Math.sin(360.0 * ((ykn + 284.0) / 365.0));
}sin fonksiyonu hesap makinemle aynı sonucu vermiyor. ayrıca d değişkeni de double
sebebi ne olabilir?
-
çözdüm olayı radyan olarak alıyor parametreyi, o yüzden önce radyanı dereceye çevirmemiz lazım, fonksiyonu yazdım lazım olan kullanır.
public double DereceyeCevir(double radyan){
return (radyan / 180.0) * Math.PI;
} -
Math.toRadians
(double angdeg);kullan hoca, daha mantıklı sanki. -
5000 yıllık sinüs fonksiyonuna bozuk demeden önce biraz düşünseydin keşke
Sinüs fonksiyonu Aynı şeyi sana yapsa nasıl hissederdin kendini....
-
ya hazır konusu açılmışken hesap makinesinin kullanım kılavuzu yok bilimsel hesap makinesi var bende ama sin45 x50 / 41 vs gibi karmaşık işlemler yaptığımda daha doğrusu fazla işlem yaptığımda kaldığı yerden devam etmiyor hoca sınıfta bi kaç kişnin makinesine ayar çekti ama biz tabi asosyal olduğumuz için hocam şunada bi el atın diyemedik :D
hacılar nasıl ayarlanıyo bu meret var mı bilen :D -
Nikoteen bunu yazdı:
-----------------------------
ya hazır konusu açılmışken hesap makinesinin kullanım kılavuzu yok bilimsel hesap makinesi var bende ama sin45 x50 / 41 vs gibi karmaşık işlemler yaptığımda daha doğrusu fazla işlem yaptığımda kaldığı yerden devam etmiyor hoca sınıfta bi kaç kişnin makinesine ayar çekti ama biz tabi asosyal olduğumuz için hocam şunada bi el atın diyemedik :D
hacılar nasıl ayarlanıyo bu meret var mı bilen :D
-----------------------------onu bilmemde bu ms mathematics şeysi epey kullanışlı
-
bilimsel hesap makinesi kullanırken dikkat edeceginiz sey sadece parantez olmalı
mesela sin 45*50/60 benim kullandıgımda calısır ama sizinkinde olmayabilir onun icin
sin (45) * 50/60 olacak sekilde de kullanılabılır
asıl sıkıntı bölme işleminde
sin45 / (50*60) diye belirtmeden kesinlikle bölmez dogru duzgun :D
onun icin bölme isleminin paydasını kesinlikle parantez icine alın
daha fazlasına gerek yok bence :D shift ile alpha kullanımı da bilmeyen yoktur
ayrıca bolme isleminde payda cok karısık ise direk bolmeyi once yapıp Answer özelliğini kullanmanızı tavsiye ederim ama sınavda falan yeni kullanacaksanız denemeyin :D
-
bizim kuzen yurtdısından bi hesap makinası almıştı adam komple denklemi giriyordu answera basıp adım adım sonucu gösteriyordu direk yazıyodu onu sınavda dsflş