Sinema Filminde Kar Sistemi Nasıl
-
Merhaba arkadaşlar ülkemizde çekilen bir yerli filmin, kar durumu nasıl oluyor bu konuda bi bilginiz varmı, mesela kaç kişi filmi izleyince kara geçiyor, kişi başı bir biletten % kaç gelir elde ediliyor vs,
-
bende merak ediyorum...o kadar gider oluyo + sinemada 6 tl satılan biletin % kaçı filme kalıyo.
-
ONEMINUTE bunu yazdı
bende merak ediyorum...o kadar gider oluyo + sinemada 6 tl satılan biletin % kaçı filme kalıyo.
sanirim öyle filme kalmak gibi bir durum yok
salon filmi kiraliyorlar atıyorum günlük 1000 tl ye geri kalını işte üstü salona kalıyor
o fiyat salonun byüklüğüne felan görede değişebilir
bu fikirde buradan çıkmıştı
okuduğum bir röportajda
bir avmdeki sinema salonunun güne -10.000 tl ile başladığı yazıyordu
wert tarafından 02/Şub/13 11:07 tarihinde düzenlenmiştir -
wert bunu yazdıONEMINUTE bunu yazdı
sanirim öyle filme kalmak gibi bir durum yok
salon filmi kiraliyorlar atıyorum günlük 1000 tl ye geri kalını işte üstü salona kalıyor
o fiyat salonun byüklüğüne felan görede değişebilir
bu fikirde buradan çıkmıştı
okuduğum bir röportajda
bir avmdeki sinema salonunun güne -10.000 tl ile başladığı yazıyordu
bizde filmi kiralama usulu oldugunu bende duymustum, ama merikada felan gise uzzerinden saniyorum.cunku bazi oyuncular aldigi ucret disinda gişeden de yuzde aliyorlar.
-
biletlerden alınan paranın:
%50 si yapımcıya
%15 i vergiye gider;
kalan %35 lik kısmı ise sinema salonuna kalır.
yani Filmi yapan yapımcı şirket hasılatın %50 si kadar para kazanır.
Filmler dağıtımcı firmalar tarafından salonlara dağıtılır, ta ki artık vizyondan kalktığında tüm filmler tekrar yapımcıya geri döner. Onlar da filmleri daha ucuz fiyata satarlar, biriktirirler vs..