Sinema Salonlarında Ki Filmler
-
merhabalar... benim kafama takılan bi sorum olacaktı sinema salonunda çalışmış yada bilgisi olan biri yazabilir mi
dvdsi nete düşmeyen filmleri orda nasıl oynatıyorlar?
yoksa bu nete düşen filmleri salonlardan mı araklıyorlarda nete düşürüyorlar? -
bence yurtdışındaki sinema salonlarından araklıyolar sonrada satıyolar sonra bizimkilerde altında alt yazı eklio piyasaya sürülüo fikir ama sadece
-
bilgim yok. ama bence salonlar firmalarla anlaşmalıdır. çünkü bütün dünyada aynı anda yayınlanan filmler var.
dvd sini sonradan piyasaya sürüyorlardır.
üstelik cam yazanlar sinemaldan araklanma oluyor. ben çoğu filmimden adamların geçtiğini bilirim :))
sen görüntü rezalet oluyor . hatta görevli gelince elini kapaynalarmı dersin :)
ama eğer vizyon tarihleri farklıysa en iyi torent onlarda oluyor. çünkü amerikada martta vizyona giren bir film
eğer Türkiyede haziranda yada eylülde vizyona giriyorsa vizyona girmemiş film izlenebilir.
ben diriliş filmini tesadüfü indrip izlediğimin haftasında yeni film olarak sinemada görünce acayip şaşırmıştım
futurist tarafından 21/Kas/14 17:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam tam emin olamamakla birlikte zaten internette dolaşan filmler az buçuk bilgi veriyor.
Örnek olarak:
Cam.Rip TS.Rip ve TCRip sinema çekimi arkadaşlar.
PPvrip var. Dvd çıkmadan önce paralı kanallardan derleniyor.
DvdRip zaten bildiğin dvd den derleniyor.
TVRip bildiğin televizyon yayınından derleniyor.
Aklıma gelenler bunlar. Ha bir de dvdsrc var. film çıkmadan evvel tanıtım amaçlı gönderilen filmler oluyor bunlar.
-
hocam sinema salonlarına filmler ya film makarası olarak ya da DCP denen harddisklerle dağıtılıyor. bir film 300-500GB civarı boyuta sahip olabiliyor. nete düşen filmleri salonlardan araklamak için tek yöntem bildiğim kadarıyla kamerayla çekmek. bunun dışında özel dağıtılan, festivallere felan gönderilen dvd'ler var. genelde sanırım bunlardan dağıtılıyor.