Sinir Bozucu Php(Pdo) Hatası
-
Kod aşşağıdaki gibi kuzzenin pc ye xammp kurdum orda yazıyorum acaba onunla bi alakası olabilir mi ? Normalde Linux ortamında yazıyorum şuan windows ortamında bi sıkıntı olabilir mi? Yani veriyi aldım sorguyu çektim kontrol ettiriyorum ya anlayamıyorum hatayı daha önce 1000 kere yapmışımdır belkide. Bu arada hata rowcount satırında
Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function rowCount() on boolean in C:\xampp\htdocs\controller\login.php:9 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\templates\login.php(1): require() #1 C:\xampp\htdocs\index.php(10): require('C:\\xampp\\htdocs...') #2 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\controller\login.php on line 9 <?php
if (isset($_POST['login'])) {
$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];
$sql = $db->prepare("SELECT * FROM users WHERE username = ? AND password = ?");
$data = $sql->execute(array($username, $password));
if ($data->rowCount()) {
echo "string";
}else {
echo "deneme";
}
}
?>
-
Nvidia bunu yazdı
Kod aşşağıdaki gibi kuzzenin pc ye xammp kurdum orda yazıyorum acaba onunla bi alakası olabilir mi ? Normalde Linux ortamında yazıyorum şuan windows ortamında bi sıkıntı olabilir mi? Yani veriyi aldım sorguyu çektim kontrol ettiriyorum ya anlayamıyorum hatayı daha önce 1000 kere yapmışımdır belkide. Bu arada hata rowcount satırında
Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function rowCount() on boolean in C:\xampp\htdocs\controller\login.php:9 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\templates\login.php(1): require() #1 C:\xampp\htdocs\index.php(10): require('C:\\xampp\\htdocs...') #2 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\controller\login.php on line 9 İf'in içinde isset kullanarak deneyebilir misin hocam
Ayrıca $data yerine $sql den devam edebilirsin
cache tarafından 27/Oca/17 22:09 tarihinde düzenlenmiştir -
cache bunu yazdıNvidia bunu yazdı
Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function rowCount() on boolean in C:\xampp\htdocs\controller\login.php:9 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\templates\login.php(1): require() #1 C:\xampp\htdocs\index.php(10): require('C:\\xampp\\htdocs...') #2 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\controller\login.php on line 9 İf'in içinde isset kullanarak deneyebilir misin hocam
Ayrıca $data yerine $sql den devam edebilirsin
çözdüm hocam teşekkür ederim...