Sipariş Formu
-
Selam Hocalar, Bir Halı yıkama sitesi için Sipariş Formu Hazırlamam Gerekiyor, Bu konularda hala tam olarak bi bilgim olmadığı için takılııyorum eğer yardımcı olursanız çok sevinirim
yapmak istedğim şey diyelim sipariş formunda müşteri halının tipini seçti, metre karesini girdi, sonra siparişde halının tipine ve metrakaresine göre fiyat otomatik olarak gözüksün istiyorum.
ben formu hazırladım fakat bu işlemi nasıl yapıcağım konusunda bi fikrim yok, belki de cok basit bir şey ama cahillik işte yavaş yavaş öğreniyoruz.
şimdiden sağolun umarım anlatabilmişimdir derdimi
-

Burda halı tipini ve m2 sini girdikden sonra fiyat otomatik olarak gözüksün istiyorum :)
yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekden
-
valla hoca elimde buna benzer php script var.mail sistemi ile calısyor . sipariş were n kişiye siparisiniz alındı diye mailde gönderiyor. işine yararsa wereyim
ama fiyat belirtme konusu cıx..
-
bu formu hangi dilde yaptın , hangi teknolojiler kullandın bunu bilmeden galiba kimse yardim edemez.eğer ASP.NET ise yaptığın form metre kare datasini alan textboxin textchanged evenini yakalayip yapabilirsin diye umuyorum.Eğer html ve php kullanarak yaptiysan bu formu , <input> </input> taglarinin arasinda metre kare icin koydugun textbox icin java ile "onkeypress" eventi yazip , musteri oraya her birsey yazdiginda baska biryerde ucreti gosterebilirsin diye dusundum birden.umarim birazcik yol gosterir bunlar ve yardim olur.kal saglicakla.
-
SpArK bunu yazdı:
-----------------------------
bu formu hangi dilde yaptın , hangi teknolojiler kullandın bunu bilmeden galiba kimse yardim edemez.eğer ASP.NET ise yaptığın form metre kare datasini alan textboxin textchanged evenini yakalayip yapabilirsin diye umuyorum.Eğer html ve php kullanarak yaptiysan bu formu , taglarinin arasinda metre kare icin koydugun textbox icin java ile "onkeypress" eventi yazip , musteri oraya her birsey yazdiginda baska biryerde ucreti gosterebilirsin diye dusundum birden.umarim birazcik yol gosterir bunlar ve yardim olur.kal saglicakla.
-----------------------------asp hocam. dediklerinden pek bişey anlamadım.. :/
-
^^up^^
-
Gönderdiği yerde mi fiyat görünsün yoksa textbox kutusunu doldurunca mı görünsün?
-
Hocam halının tipini seçip m2 sini yazınca orda çıksın işte, maksat müşterinin sipariş vermeden önce fiyatı görmesi
atıyorum makine halısını seçicek, makine halısının metre karesi 5 lira, m2 sini oraya yazıcak atıyorum 10 m2..
sonra altında
fiyat = 50 lira yazıcak
-
Buyur sana javascript kodları
<script type="text/javascript">
function guncelle( ) {
var birimfiyat = document.form1.halitipi.options[document.form1.halitipi.selectedIndex].value;
var miktar = document.form1.miktar.value;
document.getElementById('sonuc').innerHTML=parseInt(miktar) * birimfiyat;
}
</script>
<form name="form1">
<select name="halitipi" onchange="guncelle( )">
<option value="11">Halı 1</option>
<option value="12">Halı 2</option>
<option value="13">Halı 3</option>
<option value="14">Halı 4</option>
</select>
<input name="miktar" type="text" onchange="guncelle( )">