folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sırbistan-Karadağ-Bosna&Hersek Gezilecek Yerler Hakkında Önerileriniz



Sırbistan-Karadağ-Bosna&Hersek Gezilecek Yerler Hakkında Önerileriniz

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dryrock
    Dryrock's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ekim/2014
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar. 30 Ekim -6 Kasım tarihleri arasında bu bahsettiğim yerlere gidicem. Gideceğim şehirler sırasıyla Belgrad,Kotor-Budva,Mostar,Saray Bosna ve en son yine Belgrad. Belgradı hafta sonuna denk getirmeye çalıştım gece hayatını biraz merak ettiğimden :) Bu ismi geçen şehirler arası ulaşım, şehirlerde gezilecek görülecek yerler, kesinlikle git-kesinlikle gitme dediğiniz yerler, orada bulunan alışveriş yapılacak yerler, antikacılar vb. gibi tavsiyelerinizi bekliyorum hocalar. Daha sonra tecrübelerimi burada sizinle paylaşmayı planlıyorum.

    Bu arada 3-5 Mart ta da Moskovadayım  oralar ile ilgili bir konu ilerleyen zamanda açıcam ama burda da aklınıza gelen şeyler olursa onlarıda paylaşırsanız sevinirim :)

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosnaK
    BosnaK's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    Hava soğuk olabilir ama gezilmeyeceği anlamına gelmez :)

    Belgrad'da Kalemegdan,Knez Mihailova ve Zemunu gez mutlaka, Tesla müzesi de var tabiki.

    Saraybosna'da Zuta Tablja diye bi yer var şehir böyle ayaklarının altında gibi bizim Pierre Loti gibi, çarşısı var bir de eski Osmanlı çarşısı, Sebil ve çevresi merkez.

    Mostar'da meşhur köprü ve çarşısı var oraları gez.

    Budva-Kotor'a gitmedim de Kotor'da boğaz var, tepelerden birine tırman.

    Ulaşım otobüsle sağlanıyor, trene binme raylar 1960dan sonra hiç yenilenmedi :) 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Benzer ama biraz daha uzun bir rotayı (bosna hersek hariç ve dönüş üsküp olacak şekilde) temmuz ayında yapmıştım. Şimdi büyük ihtimal soğuk ve yağmurlu olacağı için çok rahat gezemezsin ama yine de güzel yerler.

    @Bosnak zaten genel olarak belgradda gidilecek yerleri yazmış.

    Ben en son tesla müzesine gittiğimde tadilattaydı şimdiye açılmıştır muhtemelen. Belgrad içinde öyle toplu taşımaya çok da ihtiyaç duymazsın, biz arkadaşla hep yürüyerek gayet rahat bir biçimde heryeri gezdik. Ek olarak yemek için kuru et(suho meso) mutlaka al. Yemek olarka da boşnak-sırp geneleneksel yemeği olan cevapi(cevapcici) yiyebilirsin.

    Kalemegdanın içinde(tam girerken) askeri müze var kesinlikle gitmeni öneriirm. Bizim tarihimizden de birçok parça mevcut.

    Ne kadar süreliğine gidiyorsun bilmiyorum ama eğer belgraddda uzun kalacaksan 1-2 gününü novi sad a ayırmanı öneririm. Belgrad terminalinden tren veya otobüsle 1 buçuk saate gidebilirsin.

    Onun dışında kotorda zaten genel olarak apart evler mevcut. Tavsiyem old towna yakın biryerden yer ayarlaman olacaktır. Sabah ve akşam yürüyerek gidip gezip eğlenebilirsin böylece.İçinde bir adet denizcilik müzesi var, zamanında osmanlı da buralara saldırmış onun hikayesini falan anlatıyor.

    Onun dışında Kotorda kotor kalesine maçan yiyorsa tırmanbilirisin :)

    Tırmanacaksan burada da küçük bir tavsiye vereyim. Tam en yukarıdaki kaleye çıkmadan son bir açık alan gibi birşey var

    Buradan sola sapıp:

    Bu delikten geçersen uzun sakallı keçilerin istila ettiği çok eski bir kiliseye gidersin.

    Özeelikle yazdım çünkü giden çoğu kişi burayı kaçırıyor. Bence yukarıdan daha güzel bir manzarası va buranın :)

    Budva bildiğin bizim bodrumun kumarhane olan hali gibi. Gezecek görecek çok yer yok sadece eğlenmeye gidilir.

     

    Ayrıca rotana göre eğer otobüsle ulaşım yapacaksan mostar-kotor arasında schengen vizesine ihtiyacın olduğunu söyleyeyim. Çünkü kıyıdan giderken otobüs mecburan hırvatistana uğradığı için schengen bölgesine girip çıkmak zorundasın.

    Daha karmaşık ve uzun bir yol daha var ama (birkaç araç değiştirerek mostardan adını hatırlamadığım biryere, oradan podgorica sonra da kotora) biz planlamayı yaparken değmeyeceğini düşünüp mostarı iptal etmiştik.

     

     


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dryrock
    Dryrock's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ekim/2014
    Erkek

    @torpedo_XL  @BosnaK

    Beyler teşekkür ederim önerileriniz için. Çok makbule geçti gerçekten. Ben biraz daha araştırıcam. Çok faydalı bilgiler aldım sizlerden =) Tecrübelerimi yazıcam buraya dönüşte.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    Bu ülkelerde gezileri görünce aklima hep Hostel filmi geliyo :|


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2006
    Erkek

    tripadvisor.com

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2008
    Erkek

    Sırbistan-Bosna Hersek girişleri ve ülkeye ilk girişinde Sırplar biraz problem çıkartıyormuş son zamanlarda, yanında otel rezervasyonları, dönüş biletlerini vs. hepsini hazır bulundurursan problem çıkarma ihtimalleri azalır.

    Kotor küçük ve güzel bir yer. Tepedeki kaleye çıkmak için iki yol var, birincisi old town'ın içinden, diğeri ise merkezde bir avm var adını şimdi unuttum onun yanından patika bir yol, bu patika yol ücretsiz, diğeri kale içindeki yol 5 euro sanırsam. Biz tempolu bir şekilde 45-50 dakikada çıkmıştık, yanına iki pet şişe su alırsan yeterli olur :) Üstteki arkadaşın fotoğrafını attı yerden patika yola geçiş yapıyorsun, keza patika yoldan da kale içinden uzanan yola. Kotor'da suya girilebilen bir yer var, yine avm'nin karşısındaki yoldan aşağı inip o yolu takip edersen oldukça güzel evler ve huzurlu bir günbatımı manzarası izleyebilirsin. Zaten oldukça küçük bir yer 2 gece yeterli olur. 

    Kotor-Budva arasında sveti stefan diye bir yer var kendi aracınla ya da taksiyle giderim diyorsan gidip görülebilir, Budva'da Hostel Mojo'da kalmıştım, merkeze yakın ve Milena isminde sempatik, cana yakın bir kız vardı, yardımcı olur. Sahil şeridinde ki yerlerde dilim pizza harici bir şey yemeni pek önermem, biz bi kaç yerde pizza yemeyelim dedik ama kazıklandık. Sahilde de  süpermarket var zaten oradan da bir şeyler alabilirsin. Kalenin içi sıcak ve eğlenceli, genel olarak da ucuz. Gece hayatı hareketli, seviyorsan iyi eğlenirsin. Budva'ya yarım saat mesafede Ulcinj diye bir yer var. Fena bir yer değil vaktin varsa uğranabilir.

    Son olarak giderken yanında TL bulundurma orada çevirmekte çok zorluk çekersin, euro ve dolar en garantisidir. Başka sorun varsa sorabilirsin hocam.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2008
    Erkek

    ohriye bayılmıştım bu dediğin yerlere gitim ancak en beğendiklerim  belgrad ve ohriydi.Ancak hiçbiri temiz yerler değildi :)

    bi de para konusu sıkntı,kimse döviz almak istemiyor alanda düşük kurdan alıyor.Bozuk euro geçmiyor diyolar anlamadım gitti.Hep kart kullanmaya çalıştım.

    Gelince de kartı iptal edip yeniledim ne olur ne olmaz diye.

     

    rapidhacker550 tarafından 06/Eki/16 22:13 tarihinde düzenlenmiştir

    T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2009
    Erkek

    Zuta Tablja ya gittim çok şahane yer giderken baş çarşı, Bilge Kral'ın kabristanı gezilebilir. Bosnada Virelo Bosna, life tunnel ve hikayesi, Baş Çarşı komple.. yine mostar köprüsüne gidebilirsin.

Toplam Hit: 1248 Toplam Mesaj: 9
gezi karadağ montenegro sırbistan belgrad bosna hersek kotor