Şirket İçin 1 Tane MS Office Lisansı Yeter Mi?
-
Merhaba
Şirket için Office365 İş sürümünü almak istiyorum. Fakat kaç kullanıcı varsa o kadar lisans almak gerekiyor diyorlar. Buna rağmen bir kullanıcı lisansı alınca 5 cihaza yükleyebilirsiniz diyorlar.
Şimdi ben 1 adet lisans alsam ve şirketteki 4 PC'ye yüklesem yasal olarak bir problem çıkarır mı? Çünkü 30 günlük deneme hesabında yükleyip etkinleştirebiliyorum bir problem olmuyor. Zaten kendileri de izin veriyor 5 cihaza yüklemeye.
Kullanıcıdan kastı nedir bu Microsoft'un? Ben şirket içi atama yapıp resmi olarak muhasebe bilgisayarının kullanıcısı olarak kendimi atayabilirim. İlla adamlar geldiklerinde o bilgisayarda benim oturuyor olmam mı gerekli :)
-
adamların kullanıcıdan kastı bilgisayar hocam programı sana kuracak halleri yok :D
-
Server varsa ona kur bütün cihazlar bağlanır lisans sıkıntısı olmaz
-
vanhelsink bunu yazdı
adamların kullanıcıdan kastı bilgisayar hocam programı sana kuracak halleri yok :D
ahuahusfiasdf
-
Aress bunu yazdı
Olmuyor o şekilde. Kurulumda volume lisansı olan bir sürüm yüklemelisiniz diyor. VL yüklüyorsun. Yine her kullanıcı için lisans istiyor orda da.
-
tuz_ruhu_03 bunu yazdıAress bunu yazdı
Olmuyor o şekilde. Kurulumda volume lisansı olan bir sürüm yüklemelisiniz diyor. VL yüklüyorsun. Yine her kullanıcı için lisans istiyor orda da.
Yok hocam servera kurup diğer bilgisayarlardan uzak masaüstü olarak bağlanıyorsun ve her kullanıcıda aynı şifre
-
libreoffice kullan. bedava ve türkçe. Gelişmiş ve alışması çok kolaydır. ben yılardır kullanıyorum. o kadar yaykın ki microsoft office ye 2007 sürümünde libreoffice dosyalarını da açma özelliği eklediler.
boşuna para verme.
-
Aress bunu yazdıtuz_ruhu_03 bunu yazdıAress bunu yazdı
Yok hocam servera kurup diğer bilgisayarlardan uzak masaüstü olarak bağlanıyorsun ve her kullanıcıda aynı şifre
Alınan lisans birden fazla kullanıcıyı kapsıyorsa dediğin şekilde oluyordu sanırım. Biraz araştırıyım dedim iyice kafam karıştı.
-
Olgunisik bunu yazdı
libreoffice kullan. bedava ve türkçe. Gelişmiş ve alışması çok kolaydır. ben yılardır kullanıyorum. o kadar yaykın ki microsoft office ye 2007 sürümünde libreoffice dosyalarını da açma özelliği eklediler.
boşuna para verme.
Zaten şu an open office kullanıyoruz ama en son evdeki office 2013 te yaptığım antet şablonu falan açılmadı, bende office'e geçireyim şirketi dedim.
Aress bunu yazdıServer varsa ona kur bütün cihazlar bağlanır lisans sıkıntısı olmaz
Server yok malesef. Uzaktan bağlantı çok verimli bir çözüm olmuyor.
vanhelsink bunu yazdıadamların kullanıcıdan kastı bilgisayar hocam programı sana kuracak halleri yok :D
Ciddiye alıp cevap yazıyorum : zaten 1 kullanıcı 5 bilgisayara yukleyebiliyor. Bunun anlamı zaten kullanıcıdan kastinin bilgisayar olmadığı.
-
Olgunisik bunu yazdı
boşuna para verme.
Aynen libreoffice şahane açıkçası. Kullanımı daha zor ama artık alıştım ben.
-
bildiğim kadarıyla openoffice geliştirmesi durduruldu hayatına libre office olarak devam ediyor hocam bir deneyin