folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Şirket Üzerine Araç Alımı Hk. Bilgisi Olan ?

Şirket Üzerine Araç Alımı Hk. Bilgisi Olan ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta da belirttiğim gibi şirket üzerine (şahıs şirtketi) araç almayi düşünüyorum.

Bana + ve - lerini söylerseniz bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.Kulaktan dolma bilgilerle olsun istemiyorum.

Vergiden düşüyorlar vs falan diyorlar ama tam nedir ne değildir bilmiyorum .

İyi forumlar.

Ignorance is bliss.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

kdv matrahını düşersin, ilerdeki bakımları gider olarak düşersin vs bu artısı olur.

eksisi de şahıs şirketi babanın filansa ilerde bir icraa durumunda arabaya icraa gelebilir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek
    streetw1se bunu yazdı

kdv matrahını düşersin, ilerdeki bakımları gider olarak düşersin vs bu artısı olur.

eksisi de şahıs şirketi babanın filansa ilerde bir icraa durumunda arabaya icraa gelebilir.

Şirket benim üzerime de , peki hocam normal araba almayla şirket üzerine araba alma arasında ki fark ne yani herhangi bir indirim söz konusu oluyormu ? şirket üzerine araç alırken.

Ignorance is bliss.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

filo indirimi alabilirsin birkaç tane daha aracın varsa yada bazen satıcılar şirketlere özel kampanya düzenliyorlar su anda oyle kampanyalar varsa onlardan yararlanabilirsin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

+ arabanın giderlerini vergiden düşersin

- Sigortası %40-50 arası yüksek çıkar

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek

Cevaplarınız için teşekkürler.Peki öneriniz nedir bu yönde normal yolla araç sahibi mi olmak yoksa şirket üzerine mi araç alınması ?

Birde tek bir araç alacağım filo falan değil tek araca indirim yokmu :D

Schwarz tarafından 02/Nis/13 13:41 tarihinde düzenlenmiştir

Ignorance is bliss.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Schwarz bunu yazdı

Cevaplarınız için teşekkürler.Peki öneriniz nedir bu yönde normal yolla araç sahibi mi olmak yoksa şirket üzerine mi araç alınması ?

Birde tek bir araç alacağım filo falan değil tek araca indirim yokmu :D

5-10 tane alacaksan şirket üstüne al

1-2 tane alacaksan kendi adına al

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sadece senin yazini okuyarak giriyorum konuya digerlerini okumadım umarim bi yanliş cümle sarf etmiş olmak öncelikle yaziya.  senin muhasebecinin zikim kelimesi ile başlaayayim forum müsade etse baya uzun bi sayardimda. Sahis firmasi olur sahiş sirketi olmaz. Zaten sahişlarda sahiş sorumulugu vardir unvan yoktur. Ltd yada aş vs olmadigindan.  O yüzden sen zaten firmanin üzerinede alsan kendi üzerinede alsan gider gösterdigin zaman karindan vergisini düserler. bu bi zik fark etmez. oda sıfır araçlar için gecerli die biliyorum bu konulari muhasebecine sorman daha dogru. Madem firman var muhasebecinde olmak zorunda. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Erkek
    scarletbeard bunu yazdı

Sadece senin yazini okuyarak giriyorum konuya digerlerini okumadım umarim bi yanliş cümle sarf etmiş olmak öncelikle yaziya.  senin muhasebecinin zikim kelimesi ile başlaayayim forum müsade etse baya uzun bi sayardimda. Sahis firmasi olur sahiş sirketi olmaz. Zaten sahişlarda sahiş sorumulugu vardir unvan yoktur. Ltd yada aş vs olmadigindan.  O yüzden sen zaten firmanin üzerinede alsan kendi üzerinede alsan gider gösterdigin zaman karindan vergisini düserler. bu bi zik fark etmez. oda sıfır araçlar için gecerli die biliyorum bu konulari muhasebecine sorman daha dogru. Madem firman var muhasebecinde olmak zorunda. 

Muhasebeci elbette var fakat ona sorma gereği duymadım direk tbtye bu konu hakkında bilgisi olanlar vardır diye konu açtım.Sağolasun alper arkadaşımız beni baya aydınlattı yardımı için teşekkür ediyorum.

Konu silinebilir.

Ignorance is bliss.
Toplam Hit: 4267 Toplam Mesaj: 9