Şirketimizdeki İnternet Sorunu
-
Merhaba arkadaşlar Allianz sigorta A.Ş. de çalışıyorum sadece 1 departmanımızda aşağıdaki uyarıyı vermektedir. site bizim sitemiz olduğu için network tarafında allianz yazan herşeye izin var fakat bu sorunu çözemedik yardımlarınızı rica ediyorum.

-
buyuk ihtimalle yapi soyledir;
domain controller yapisi allianzsigorta.com.tr dir
ama allianzsigorta.com.tr sitesi dc ile ayni serverda degildir
server da dns ayarlarindan
server altinda allianzsigorta.com.tr dizininin altina www ismiyle host(a) olustur
ve allianzsigorta.com.tr nin ip adresini yaz
-
yukaridaki gibi degil ise kullanicilar proxy uzerinden cikiyordur internete
bilgisayardaki tarayicinin proxy ayarlarina gel bypass proxy server for local adress i secerek dene
-
Departmandaki arkadaş ya farklı bir İP üzerinden nete bağlanmaya çalışıyor yada Proxy veya DNS değiştirerek girmeye çalışıyor.
Benim ilk aklıma gelen bu. Çünkü intranet bağlantılarda varolan tüm pc 'ler aynı İP üzerinden izin verilen sitelerle yetkilendiği için içeriden farklı İP yada DNS'ile bağlanmaya çalışıldığında sorun çıkartıyor.
Yinede uzman arkadaşların yardmını beklemelisin hocam benimkisi sadece öneri gibi bişey :) -
murat abi kral adamsın vesselam :) harbi dedin gibi çıktı biz otomatik proxy script kullanıyoduk, deidğin gibi yaptım pat die girdi. topu network uzmanına yolladım sayende çok saol :)
