Şirketlerin Mail Adresleri (Yardım)
-
arkadaslar şirketler outlookta kullandıkları mail adreslerini nereden alıyorlar mesela firma@firma.com.tr gibi .bilgisi olan var mı bu konuda?
-
panelden alıyolar nerden alacaklar?
yada google apps
-
firmaların öyle e-posta almalarının sebebi kendilerine ait bir alan adları mevcut onu kullanarak alıyor orneğin adın mehmet olsun www.mehmet.com alan adını al sende info@mehmet.com e-posta hesabını alabilirsin :)
-
panel dedigin ne oluyor ki?
-
sezeruludag bunu yazdı:
-----------------------------firmaların öyle e-posta almalarının sebebi kendilerine ait bir alan adları mevcut onu kullanarak alıyor orneğin adın mehmet olsun www.mehmet.com alan adını al sende info@mehmet.com e-posta hesabını alabilirsin :)
-----------------------------onu biliyorumda baska bir yol var mı bildigin
-
bkz: exchange server
-
FCN bunu yazdı:
-----------------------------bkz: exchange server
-----------------------------exchange servera baktım biraz maillerde buradan alınabiliyor mu programı indirmedim sadece netten baktım
-
kajmerpac bunu yazdı:
-----------------------------FCN bunu yazdı:
-----------------------------bkz: exchange server
-----------------------------exchange servera baktım biraz maillerde buradan alınabiliyor mu programı indirmedim sadece netten baktım
-----------------------------senin kafam karışık arkadaş.
şimdi öncelikle bir domaine sahip olman lazım. yani domaini olan exchange server kurar sunucuya domaini oraya yönlendirir sonra çatır çatır mail verir. ama sadece programı kurup alamazsın. ha domainin varsa exchange server kurmadan da alırsın live. apps. gibi bi dünya mail verici var domainine.
-
once sirketine ait bir domain olmasi gerekiyor,
bir domainin yok ise gir bir hosting firmasina, ornegin; ihs.com.tr, natro.com.tr, kobiline.com vs vs
alan adini aldiktan sonra (ornegin; sirketismi.com.tr sirketismi.com gibi)
sonra firmaya eposta hizmeti almak istedigini soyle,
isimleri ve nasil duzenleyecegini belirle.
ornegin;
Murat Underzero olsun maili kullanacak kisi,
murat.underzero@firmaismi.com.tr
muratu@firmaismi.com.tr
munderzero@firmaismi.com.tr
muratunderzero@firmaismi.com.tr
gibi
listeyi hazirla firmaya ilet oda sana isimleri olusturabilmen icin ya panel sifresi verir veya olusturup adresleri ve sifreleri verir.
adama sor outlook a nasil kurarim diye o sana bilgileri iletir.
-
olay basit domain alacaksın host alacaksın. host sağlayıcın sana mail serviside veriyor. sonra plesk panel ve cpanelden girip mail açacasın. ayrıca autlok yerine tandırbörd(thunderbird) kullan :)