Sistem Boşta İken Ram %50 Kullanılıyor :\
-
Arkadaşlar sistem boşta iken görev yöneticisinden baktığımda ram %5o kullanılıyor.. Öncelikle kullandığım laptoop ve 1 gb paylaşımsız ekran kartına sahip 3
gb ram i var(hp g62 b11et) fakat gel görki windows 7 home basicte masaüstünde sağ klik çözünürlüklerden ekran kartına baktığımda
Toplam kullanılabilir grafik belleği: 2234 mb
Ayrılmış Video Belleği : 1024 mb
Sistem Video Belleği: 0 mb
Paylaşılan Sistem Belleği : 1210 mb diyor.. Gelde çık işin içinden bir çok sitede araştırdım biri demiş işte hypercache memory vs sizce böyle olmasının nedeni nedir?
Zaten 3 gb ram var 1.40 pc yerse bize ne kalıcak... Mantıklı bi açıklama getirebilcek olan varmı ?
-

-

Fotoğraflarda aynı dertten sıkıntı çekennlerin paylaştıklarıdır ?
-
hocam masaüstünde o extra şeylerden 1 biraz daha kat istersen yahu.
olmamış. çok az. bu şekilde %50 kullanıyor ancak :D
şaka bi yana baya fazla yahu
-
O Fotolar benim pc ye ait değil ama benim şuan 1.69 larda kullanıyor bencede anormal fotoları sadece durumu izah etmek için bulduğum yerlerden aktardım buraya
-
Windows 7 uygulamaların hızlı çalışması için ram boş olduğunda ram üzerinde cache saklar, sistemin rame ihtiyacı olduğu zaman da optimizasyonunu kendisi yapar, gerekli belleği karşılar, yani kısaca durum normaldir.
-
Uygulamasını yaptım hocam mesela önbelleğe alınmış ram miktarı 1600 lerdeydi birçok program ( autocad,photoshop,gom player,foxit) gibi programları açtıkça
önbelleği düşürüp normal kullanılan bellek miktarı artmaya başladı .. İyi böylece bu sıkıntıyı çekenlerde sayemizde açıklığa kavuşmuştur inş
Acaba xp kuruncada bellek yine normal seviyeleremi iner yoksa halen bir miktar cache bellek olacakmıdır denemek lazım
-
win7 de sistem boşta iken %25 ini felan kullanıyor ram boşaltıcı kullanınca %15-20 e iniyo
-
hp pavilon serisi kendine has sıkıntılar çıkartıyor hocam zaten. belkı bu da onlardan biri olabilir.
-
Sanırım laptopm pavilion serisine dahil değil g serisi olabilir..