Sistem İçin Fikir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Beyler öğrenci parası sınırları içerisinde yazdığım sistemi alıcam, bir bakın bakalım fiyatı hoplatmadan verebileceğiniz tavsiye var mı.

AMD Phenom II X2 565 Black Edition AM3 3.4GHz 7MB Cache 45nm İşlemci 214 tl

MSI 870A-G54 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart 167 tl

GSKILL 2GB Ripjaws 1600MHz DDR3 CL9 1.5V Tek Modül Ram 53,21 tl

SEAGATE 3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm Harddisk 73,56 tl

Ekran kartı arkadaşın yeni elden düşürdüğü üzerinde Vortexx neo takılı HD 4850 100 tl

Ha bir de 500 watt psu alınacak da onu ayrı halledecem. Ya da 450 watt frisby yazdım buna ya o da 65 tl

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    İntel topla :|

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Sebep?

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

intel gibi dehşet işlemci, gigabyte gibi sağlam anakart, samsung gibi hdd varken onları almaya ne gerek var hocam sanada hak veriyorum öğrencisin ama o topladığın alet seni sarmaz

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Oldum olası sevmem amd yi i3 işlemcili bi sistem toplayabilirsin bu fiyata

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Sarar sarar sen merak etme, 5 yıldır p4 2.8 makina kullanıyorum ben. Para yok hacı, bu işlemci ile aynı fiyata alabileceğim tek i3 540 ki benm yazdığım işlemci ondan daha üstün. Bana şimdi 20 tl fazla ver şunu al falan demeyin, çünkü yok yani. Ayrıyetten daha düşük model 555, intel E8400'e çok yakın performans veriyordu benchmark testlerinde, tahminimce 565 daha da güzel sonuçlar verecektir. Yaptığım anakart kombinasyonunda ekstra core'ları açmak da mümkün, gerçi bu biraz kumar ama belli mi olur şansım yaver giderse diğer 2 çekirdeği unlock edebilirim. Ayrıyetten ekstra çekirdek unlock etmesen bile, sanırsam stok fan ile stabil 3,9 ghz görenler var. Yanlışsam bile uygun bir fan ayarlayıp bu hızlara ulaşmak mümkün. Ayrıyetten amd sistemlerin esnekliği de, ilerisi için faydalı olabilir. Sonuçta benim yapacağım makina hep böle ucuz yollu olacak, fakiriz. Yanlış düşünüyor isem, söyleyin, değiştireyim sistemi.

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Özellikle önemli sorum bu psu bu sistemi kaldırabilir mi? (Yarın siparişi veriyorum, konu up'lansın diye edit yerine yeni mesaj attım)

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Erkek
    al işte hocam bu sistemi. sadece giigabyte anakart varken niye msi alyosun. ram CL9 yazmışsın, CL7 bakmanı tavsiye ederim. bide mümkün olduğunca küçük boyutlu harddiske işletim sistemini kurmaya gayret et. aslında ssd harddisk sistemi uçuruyo ama para yok diyosun. intel diyen arkadaşa; şimdi benim masaüstünde AMD Phenom II X4 965 işllemci var. dizüstünde de i3 işlemci var. bana göre fark; amd programları yavaş açıyo, ama ben 35 tane rar'ı aynı anda çalıştırıp oyun oynadım bana mısın demedi. bunun yarısını intelde yapınca makine kilitleniyo.

c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

CL7 düşünüyordum zaten de, ürünlerin hepsini aynı yerden alacağım, ne ayrı ayrı parasıyla ne de derdiyle uğraşabilecek durumda değilim, aldığım yerdede CL7 ram yok adam akıllı. Anakarta gelirsek aynı fiyat civarındaki AM3 soketli tek Gigabyte anakartın max fsb'si 1600 hadi onu geçtim, SATA III yok. Ayrıca aynı ilemci+anakart kombinasyonu ile ilgili olumlu şeyler okudum nette.

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Bir dizüstünün performansıyla masaustunun performansını karsılastırmak sanırım yanlıs olur.

Butcen tamamen buysa ben forumlardan 2. el almanı onerırım bolece ramı yukseltebılırsın hatta belkı ıslemcıyıde.

0 yada cok az kullanılmıs garantısı devam eden urunler bulunuyor. Bılgısayar alırken kolay kolay 0 parca almam hafıza urunlerı dısında.

Yalnız bı onerı amd sıstemlerde Gskill dusuk voltaj ramler sorun cıkarabılıyor dıye bılıyorum. Ram uyumuna bır bak arastır ramını ona gore al. Ayrıca gecıkme zamanı olarak cl7 ram ararsan fıyat artabılır. Aradakı farkı hıssetmeyecegını dusunuyorum.

www.kriptopedi.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hacı 2. el almaya müsait olsam düşünürüm zaten. Ancak yukarıda belirttiğim gibi sıfır parçaları bile ayrı yerlerden kovalayabilecek kadar zamanım yok, o yüzden cidden elimdeki tek şans bu. Sen dedikten sonra araştırdım aynı model anakartı, aynı ram ile çalıştıran bir ton adam var. Sanırım ram hızında problem oluyor, otomatik olarak voltajını falan düşüğe çekiyormuş anakart, bunu da ufak overclock işleriyle zaten arttırmak kolay, 1600'lık ram.

PSU'yuda Xilence 500 watt olarak değiştirdim, kafama takılan tek şey bu anakartı overclock esnasında yakanlar olmuş. Kaldıki anakartın en büyük özelliklerinden biri "military class components" denen ısıya karşı dayanıklı parçalardan üretilmiş olması, ayrıca overclock işlemini çok kolaylaştırması. Ben sistemde baya overclock zorlamayı planlıyorum, gerçi mosfet soğutucusundan, push/pull fan konfigürasyonuna kadar iyice donatmadan overclock yapmam. Acaba adamların amatörlüğüne mi geldi de yaktılar bilemedim.

while (1<2)
Toplam Hit: 1429 Toplam Mesaj: 11