Sistem Kilitlenmesi Çözemedim Gitti
-
Arkadaşlar yaptığım uygulamları adım adım anlatım vista yı sıfırdan kurdum olmadı ramların yerini değiştirdim olmadı tek tek kullandım ramları olmadı ekran kartını değiştirdim olmadı biosdan ses kartını kapattım olmadı yeni ses kartı takdım olmadı tüm sürücüleri güncelledim olmadı hdd yi değiştirdim olmadı virüs yok tüm güncellemeler yapılı sinirden makinayı pencereden aşşağı atacağım neredeyse 2 yıldır böyle bir bakıyorum 3 gün 5 gün bir şey yok bir bakıyorum günde 50-60 kez kilitlenip kalıyor şuan labtop dan yazıyorum kullanılacak halde değil kitlendiği sırada şöyle bir ses çıkarıyor hani bir tuşa sürekli basarsın basılı kalır hata verir aynı o ses tek çözüm resetlemek başka türlü olmuyor açılması ne yapmam gerek bi fikir verin arkadaşlar,
-
ram veya harddiskteki bad sektorlerden sorun olabilir vistanın rami veya harddiskteki hatayı görmemesinden dolayı olabilir en iyisi ram veya harddiskteki hatanın ortaya çıkması için xp kurup denemenizi tavsiye ederim(alıntı)
-
Kahrolası 8 ay öncesine kadar xp pro kullanıyordum 8 ay önce geçtim vistaya + 2 gb ram ile onda da sorun devam ediyordu :(
-
herşey yerninde kalsın anakartı sök :) başka bi yedek kart bul bak. garantisi varsa yak kart6ı garantiye ver.
-
Garantisi bitti üstadım kahrolası msi firmasının p965 model anakartı ismine baksana isminde bile meymenet yok
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
Garantisi bitti üstadım kahrolası msi firmasının p965 model anakartı ismine baksana isminde bile meymenet yok
-----------------------------tövbe tövbe :D hacı baya kızmışsınbaşka bi işletim sistemi dene örneğin linux dağıtımları bakalım sorunun devam edicek mi..
-
Çözüm kesinlikle anakart bence anlattıklarına bakılırsa...
-
Linux ta disapling irq 19 hatası veriyor çözüm yok o kadar sormama aramama rağmen geçici bir çözüm var oda sata 2 olmayan hdd kullanmak sata 2 de kurulum dahi yapılmıyor sata 2 olmayan hdd de ise kitlenmeler başlıyor :(
-
hoca tüm driverları güncelle, hdtune programını indir sabit diskinde bozulma olup olmadığını bi denetle, işlemci fanını kontrol et, ram testi için windows diagnostic programını kullanabilirsin.. bi de flash belleğin varsa, içerisinde virüs olabilir.. onu da combofix ile halledebilirsin :) avira antivir tavsiye ederim antivirüs programı olarak ta.. neyse fazla uzatmayayım.. kolay gelsin..
-
herşey iyi güzelde kasanın güç kaynağı ne durumda bazan dandik güç kaynaklarında da bu tip sorunlar çıkabiliyor
-
Güç kaynağım asus ama kaç watt hatırlamıyorum valla