Sistem Kurulumu
-
ben bilgisayarı 98 cdromu ile başlatamıyorum bi türlü.xp kurulu.sitem kurarken fdiskte hep" ntfs" çıkıyo fat32 göremiyorum.bide win98 ile xp kurmak istiyorum.fakat 98 i kurduğumda çalışmıyo görüntü tamamen bozuk çıkıyo
-
kardeşim win98 ntfs dikleri tanımaz illa 98 diye tutturuyosan bi fdisk atım diskleri fat32 yapman gerekir
sadece 1 ini fat32 yapsam olmazmı dersen sadece 98 i kurduğun kısmı görürsün
inş yardımcı olabilmişimdir -
saol fakat şöyle bişey şu anda xp varya. ona fdisk çekceğim zaman sadece ntfs gözüküyor.fat32 yok.yada ben biraz eksik biliyorum.xp cd si ile başlatarak yapıyoruz bu işi dimi(98 cd sini kullanamadığımıza göre)burda bi yanlış yok dimi?
-
bak kardeşim şööle diyim yap bitane başlangıç disketi 98 de bass fdisk i herşeyi sil (şimdi kısayolları fln hatırlamıyom biliyondur sen)
öyle bi imkanın yoksa galiba yok tak xp cdsini boot et ordan kendi bölümlendirme aracında fat32 war en azından benim cd de war
sende yoksa başlangıç diketine mahkumsun
bi yarım saat dah ırcde olabilirim oraya gel istersen -
neyse saol ben halledebilirim galiba
-
partition magic programı var onla ntfs yi fat32 ye çevirip (hiç dosya kaybetmeden) win98 kurabilirsin.
-
bilgisayarı xp cd si ile boot et
xp kurulumu başlar gibi olur ve başlamadan önce bi kaç işlem yaparsın işte orda biçimlendir olayından önce partision seçmen için bi sayfa gelir oradan tüm partisionları sil ve makinayı resetle ve 98 ile boot et ardından fdisk çek gerisi sana kalmış
Toplam Hit: 1602 Toplam Mesaj: 7