Sistem Ve Sıkıştırılmış Bellek Hatası
-
Herkese Merhaba,
Öncelikle ilk konu başlı açtığım için (her ne kadar konu açmakla ilgili ve diğer kuralları okumama rağmen) konu açmakla ilgili yapabileceğim hatalardan ve yanlışlardan dolayı değerli ekip arkadaşlarının affına sığınarak ve yapılan bir hata varsa da bilgilendirmeniz koşuluyla bir şey öğrenmek istiyorum.
Durumumu belirtmek gerekirse 6gb ram yüklü olan iş makinasında (domaine dahil edilmiş bir pc) sistem ve sıkıştırılmış bellek hatası almaktayız (durduk yere diyeceğim ama hiç bir zaman durduk yere olmaz diyeceksiniz...). Bununla ilgili araştırmalarımı yaptım ve normal workgroup da olan pc için sorun çözülebilirken domaine dahil edilen pc için administrator yetkisi gerekli olduğu için (çok fazla pc de sorun olursa her bir pc için tek tek pc başına geçip sorunu çözmek sorun olacaktır). Lisanslı nod32 antivirüs kullanılıyor ve herhangi bir virüs bulaşma durumu söz konusu değildir. Bu sorundan kaynaklı windows update yüklenemiyor. Cpu, bellek, disk kullanımının yarısından fazlasını bu tüketmektedir (yüzde yüzde olabilmekte).
Değerli bilgileriniz ve katkılarınız için teşekkür ederim -
Biraz geç olmuş ama yine de yazayım.
Hocam zannediyorum Windows 10 kullanıyorsunuz. Win10 kullanıcılarından daha önce de bu tip hatalar duymuştum. Microsoft güncellemesinden sonra bile düzelmedi diyenler var. Ama hata aldığınız bilgisayarı güncellemeye çalışarak ya da Windows yardıma ulaşarak sorunu çözmeye çalışabilirsiniz diye düşünüyorum. Son çare de bilgisayarları Win7'ye düşürmek olabilir :P
Forumda sorunu yaşayıp düzeltenler de mesaj yazacaktır. En azından daha sonra sorun yaşayanlara derman oluruz.
Bunun dışında bütün bilgisayarlarınızda Nod32 olduğunu söylemişsiniz ama ben olsam ona çok güvenmezdim. Piyasada Norton, Kaspersky, McAfee gibi kendini ciddi manada kanıtlamış koruma programları dururken Nod32 biraz yetersiz olabilir.