folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Sistem Yedekleme, Geri Yukleme Ve Hdd Bolumleme

Sistem Yedekleme, Geri Yukleme Ve Hdd Bolumleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

Hemen herkesin elinden yeni bir notebook gecmistir benimde ilk yaptigim gibi direk formati cakan cok olmustur

Ben direk ubuntuyu kurmustur suan kullandigim makineye sonra windowsa geri donus vs

konuyu cok dagitmadan bilgisayari ilk aldigimizda adamlar hdd bir yedek yukluyip gonderiyor 

format atmak isteginde acilista bit tus atanmis oluyor ornk. F10 gibi buraya girdigimizde bizi yonlendiyo filan

dosyalarinizi alalim direk ham yedegi kuralim vs nese sonucta secip yuklemeyi bitiriyoruz 

notebook acildiginda ilk aldigim halde yuklu neye yaradigini bile bilmedigim prog. 3 aylik antivirus vs bu tarz seyler 

suan da ben o kisma sahip degilim yani hdd`si tamamen silip kendime gore ayarladim vs nese 

bu sekilde birsey yapmak istiyorum hdd`de yedegin sigacagi kadar bi alan ayirip sistemi yukledikten sonra kendimce prog vs tam hazir hale getirden sonra yedegini alip oraya aticam ve windows ne zaman osuruktan teyyare bi hal aldiginda (ki bu bazen 3 ay 1 ay 1 hafta) yedegi ordan yukleyebilicem 

acronis vs tarzi programlari biliyorum ordan d ye at sonra o sekilde kurarsin gibi tavsiyeler degilde tam olarak istegim sey bu sonucta hdd o kismi gizli olacak tek tusla hicbirseye bagli olmayacaksin 

tam anlatabilsiysem derdimi ne mutlu bana 

dipnot . saatten dolayi konuyu ilk firsat buldugumda tbt muridlerinin yogun olarak online oldugu bir zamanda konuyu ziplatcam :))

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

hocam bazı laptoplarda bu dediğin özellik yüklü geliyor. mesela bende lenovo g560 var. açma kapamanın yanında bi tuş var basıyosun o her işi hallediyo (yedek almak için yazılımının -lenovo one key recovery- kurulu olması lazım)

eğer böyle özellikli laptopun yoksa (sanırım yok ki bu konuuy açtın) bu işi görecek programı teknik serviste çalışanlar biliyordur.

servise gönderip format attırdığımda ilk aldığım günkü gibi yani sistemde yedekli şekilde gelmişti..

teknik serviscilere sormak lazım.

Edit: Hocam laptopunun markası ne ise onun sitesine gir. kendisinin recovery programını bul indir o hallediyo.

kendinin recpovery programı yoksa : bu programı bi dene.

bunda da sonuç alamazsan acronis diye bir pro var fullünü bulabilirsen o da işini görebilir.

ha bir de yol göstermesi açısından buraya bakabilirsin.

joe_black tarafından 30/Ara/12 07:45 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

Hocam saol eve gidince bi bakicam ozellik var diye biliyorum cunku aldigimda oyle bisey vardi sanirim ben diski silmeden once markasi dell Ayrica up olsun

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

http://www.patronforum.com/forum/showthread.php?tid=8473 

sanirim burda guzelce bahsedilmis musayit oldugum zaman bilgisayara bi ayarlicam 

Toplam Hit: 875 Toplam Mesaj: 4