folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Sistematik Asp.Net Core Mvc Eğitimi - Udemy (Kurs Tanıtımı)



Sistematik Asp.Net Core Mvc Eğitimi - Udemy (Kurs Tanıtımı)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    2019 Aralıkta açtığım konuya mesaj yazınca konu yükselmiyor. Bug oluştu sanırım. Saolsun bir mürid söyleyince farkettim. O nedenle yeni konu açayım dedim.  

    https://www.udemy.com/course/aspnetmvc/?couponCode=OCAK2021 kodu ile 46.99 tl ye satın alabilirsiniz. Şu anda 104 kayıtlı öğrenci var. 51,5 saat toplam eğitim süresi olmuş. Yaklaşık 20-30 saat daha eğitim çektikten sonra belki eğitimi farklı bir platforma taşıyabilirim. Teachable gibi vs.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek

    Hocam selamlar. 

    bir iyi eleştiri yapabilir miyim? Yanlış anlama lütfen.

    Kurs çok güzel ve detaylı ancak aynı platformda ki diğer eğitimler tam şekilde sürüyor, yani hızlı bir şekilde ve tam ilerliyor işte örnek uygulamalar ve sonda ki FİNAL ya da SONUÇ bölümünü görünce " o tamam tam kurs " diyor ve kayıt oluyor.

    Çevremde böyle çok tercih yapan yani üniversitede arkadaşlarım falan.

    Kurs içeriği olarak, aylardır veritabanı bölümü aynı şekilde duruyor. Bir öğrenci olarak bende mesela tamamlanmış kurslara daha çok dikkat ediyorum hocam içeriklere bakarken. 

    Kalite olarak kıyaslamıyorum yanlış anlama. 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    Hocam tabiki eleştirebilirsin. En doğal hakkın. Ben de eleştirine cevap vereyim.

    Veritabanı bölümünde yaklaşık 3 saat veritabanı kavramı  + adonet, yine yaklaşık 3 saat Arayüzler konusu, yine yaklaşık 1.5 saat Properties & Fields konusu var şu an için. Property'ler hakkında ders eklemeye devam ediyorum. Daha henüz LINQ, Dapper vs eklemedim bile. Kursta C# konularını çok iyi ve detaylı bir şekilde ele alıyorum. Veritabanı işlemi yapan birisi;

    1-) Db Connection nesnesinin using deyimi ile kullanıldığını görecek. Bu kişi soracak using deyimi ne işe yarar? Hangi nesneleri using deyimi ile kullanabilirim? Sonra IDisposable arayüzü ortaya çıkacak. Bu sefer arayüzler ne demek diye soracak. 

    2-) Veritabanı işlemleri için POCO sınıflar oluşturacak. Orada sınıfların içinde auto implemented property ler olacak. Neden bunları bu şekilde yaptığımızın, propertylerin detaylıca açıklanması lazım. Aksi durumda ezbere bir şeyler yapılmış olur.

    Bende buna istinaden yalnızca 3 saat boyunca Arayüzler konusunu anlattım. Bir iş mülakatında "Foreach döngü deyimi Elma isimli bir sınıfla kullanılabilir mi" diye sorsalar. Onun dahi örneğini yaptım arayüzler içerisinde. Bu konunun veritabanı işlemleri ile alakası nedir diyebilirsin. Arayüzler konusunu anlatırken foreach deyiminden de bahsetmek istedim. (foreach in arayüzler ile ilgisi var tabii ki) Yani şunu demek istiyorum. Bu kursta C#'a ait ne işlediğimiz tüm konuları çok çok detaylı bir şekilde ele alıyorum Ve bu bilgiyi 5 yıl sonra da kullanacağına emin olabilirsin. Kurstaki bir ünitenin uzun sürmesinin 2 nedeni var;

    1) o konu ile ilgli herşeyi detaylı olarak işlememiz ve C# anlatmamız

    2) vaktimin küçük bir kısmını udemy için ayırabilmem.

    Vaktimin tamamını udemy için ayırabilmem için öğrenci başına en az 1000 tl almam lazım. Ki kursu 1000 tl yapsam en az 500 tl sine (udemy satarsa 750 tlsine) udemy çökecek. Ben şu an öğrenci başına 1.85 dolar falan kazanıyorum.

    Udemydeki diğer eğitmenlerin %90 nının detaylı ve sistematik anlatmak gibi bir kaygıları yok. Bu yüzden adamlar hızlı hızlı anlatıyor.1.5 saatlik, 2 saatlik, 5 saatlik kurslar var. Bir kursu 4 parçaya bölüp satan eğitmen var. Eğitmen de kendince haklı başka türlü para kazanması mümkün değil. Benim amacım özgün farklı ve kaliteli bir kurs ortaya koymak. Sonra insanlar hep şey demesin "Türkçe kurslar hep başlangıç seviyesinde, detaylı ve ileri seviye Türkçe kurs yok".

    Zaten kafamda belirli bir sınır (hem ders saati ve konu hem de öğrenci sayısı olarak) var. Oraya ulaştığımda udemy den ayrılıp teachable veya başka bir platforma geçicem. ASP.NET Core 5'e oradan devam edicem. Udemyde eğitimi satın alan kişilere tabii ki ücretsiz kupon vericem. Ve kursu yeni platformda hakettiği değerde satacağım. Ders ekledikçe fiyatı artıracağım.

    Tahribat içinden de kursu almayı düşünen kişiler vardır illaki.  Şunu net belirteyim; "Kursa yeni eklenecek derslerin tarihi konusunda kimseye bir garanti veremiyorum". Kursu satın alırken 2 ay sonra xxx konuya geliriz vb. beklentide olanlar satın almasın. Veya kurs tamamlanmadan motive olamıyorum diyenler de yine almasın. Çünkü daha banko 300 ders çekerim ben 1 yıldan aşağı sürmez. Kolay kolay tamamlanmaz bu kurs.

    Bunun haricinde ne öğrensem kar, sistematik ve detaylı bir anlatım istiyorum diyen varsa alabilir. İzlediğiniz takdirde pişman olmazsınız.

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek

    Valla ben içeriği beğendim. Ayrıca forumdan bir arkadaş. Ben almadım ama muhtemelen kendisinden bile düzenli takip ediyorum konusunu :) her ay indirim hatırlatıyorum insanlar faydalansın diye. 

    Bu eğitim çekip tamamlama işi düşünüldüğü kadar kolay bir iş değil gerçekten. O yüzden emeğine saygı duyuyorum hocam


    Titanyumun gücü adına!!!
Toplam Hit: 974 Toplam Mesaj: 4
asp.net mvc eğitimi