folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Sistemi Kilitleyen CD"Ler



Sistemi Kilitleyen CD"Ler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metallurgist
    Metallurgist's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mart/2004
    Erkek

    Herkese selamlar,


    Benim dizüstü makinede öyle saçma bir problem var ki dünyada böyle bir problem yaşayan son derece sınırlı bir grup vardır sanırım, belki de tekim. Makinenin dvd yazıcısına herhangi bir dolu cd veya dvd taktığımda xp kilitleniyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Cd/dvd yi çalıştırabilmem için tek yol xp ye girmeden önce açılış ekranında cd/dvd yi takmak veya güvenlik moduna girmek.


    İlk bakışta donanımsal bir hata gibi gelebilir. Ancak makinede iki tane sanal sürücü programı da var. Biri nero nun diğeri de clone cd nin sanal sürücü progları. Eğer bunlara da bir image dosyası yüklemeye kalkarsam, ki bu da cd takmakla eş anlamda oluyor, xp yine kilitleniyor. Bunun tek çözümü ise güvenlik modunda image dosyasını tanıtmak.


    Aslında önceden böyle bir problem yoktu. Normal bir şekilde sistem cd leri doğrudan okumaya başlardı. Ancak zaman içersinde divx yapma ve dvd kopyalama amaçlı bir sürü codec ve clone lama programı kurdum. Bazılarını silmiş olsam da sistem acaba bunların yüzünden bu hale gelmiş olabilir mi diye de düşünmüyor değilim.


    Saygılar,


    Hiçbir şey ilk göründüğü kadar kolay değildir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek
    demekki windowsda sorun var... bu okadarda olmaz bişi dğeil.. at formatı sorun gider..

    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Aralık/2003
    Erkek
    bende masaüstü bilgisayarda aynı problem vardı boarddan kaynaklandığını söölüyolardı boardı verdin iade aldılar. amd socvket a işlemci destek li boarddı. iade alıp parayı verdiler elime. bende bir hafta para elimde socket a anakart aradım sonunda bulamadım sistemi değiştirdim ama senin notebookun garantisi varsa ver geri donanımsal bir arıza boşuna windowsa uğraşma yani tecrübe kounşuyo...:D

    türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    önce bir format at düzelmezse anakartın cd rom ide sinden kaynaklıyordur git değiştir...geçen gün fabrikaya sistem kurarken 2 pc de bu sorunu yaşadım birinde işletim sistemini yeniden kurunca(LOTUS) düzeldi..diğer düzelmedi sorun anakarttan dı yanii...sen ilk olarak format at düzülmezse teknik servisin yolunu tut...anakart yeni ise eğer teknik servis problem çıkartırsa bana pm at sana yasal haklarını göndereyim git onlara yasal haklarından bahset paşa paşa değişirler

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 1917 Toplam Mesaj: 4