folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Sistemli Aptallasma

Sistemli Aptallasma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    bu konuyu acmadan önce bizim tr uzantılı sitelere vesaire baktım sadece bir yerde bundansözediliyor oda sacmalamıs
    neyse ben konuyageceyim ben bu kelimeyi ilk olarak
    2002 yılında duymussutum. enazından ben böyle hatırlıyorum.
    Öncelikle bu bir makale avusturalyalı bir yazarın yazdıgını biliyorum. yazılıs tarıhı 1997 aramalarıma ragmen bu makaleyi
    bulamadım bumakalede insaların nasıl bir program haline dönusturuldugu ve bunu yapan ulkelerin nasıl planlar yaparak milletlerin çöküşünü hazırlamakta oldugu anlatmakta idi belki de o makale şimdi bir kitab da olmus olabilir. bu makaleyi ozman okudugumda bunun bir sacmalık olduguna ve yazanın bir örgut mensubu olduguna kanaat getirmişti
    evet o zamanlar bu makalede adı gecen ulkelerarasında turkıyede vardı ve gercekten cok cılgınca acıklamalarda bulunuyorlardı. şimdi dusunuyorumda haklılık payı gercekten varmıs. keske bulup da size okutabilse idim. suan ki durumlarıdusunuyorumdaülkemiz son 6 yıldır nereye gidiyor insanlar ne yapıyor diye merak ettim. (bendebu duygu neden uyandı hayret) sitelere baktım insaların hareketlerine aslında bunların hepsi palavra bana bunların hepsini kafama sokanolayı anlatayım servis te idim yarımsaat sonra cıkacaz neyse bakkala kahve almaya gidecektim. kahveyi alıp cıktım.

yolda yuruyorum. adamın biri cinsel organını tutarak yurudugunu fark ettim karı kızda adama bakıyor. adam yavasladı durdu.
    tam cadde ustunde ve adam salıvermezmı bankayı a.k orda kaldım adamın deli oldugunu felan dusunurkenadamaglamaya basladı. sonra acı içinde yere yattı. bir an o oldugumu dusundum
    ve anladımkı adamdeli değildi çünkü o gözyasını ben hiç biryerde görmedim. insanlar sadece etrafında toplandı. sadece baktılar.adam affedersiniz çişememek için kendisini zor tuttu

adam belliki isteyerek yapmadı. kıvranıp duruyo. birdensen nasıl çisersin diye kalabalık laf söylemeye basladı.a.k karıları da kıs kıs guluyolar sankı paylaço oynuyor. neyse kızdım adamıkenara velan aldık bir kac arkadas. ve adam o halde iken
    polis bunu tutuklamaya kalktı.sonuc a.k polisin tabi siktir olup gitti neyse adama bizden pantolon velan verdik. nasihatimizi verdik parada verdik biraz. evi velan varmıs vesaire göturduk

evet bu kadar, isterdim ki daha fazla sey yapayım ama neyse

insanlar duygularını kaybetmişler bir takım millet göt derdine döşmüş a.k

bana bir şey olmasın aman rezil olmayayım. aman su olmasın
    aman bu gelirse olmaz..... a.k gidip ölsenize bunları diyeceginize. bir takımımız hep banacı olmus.

insanlar koltuk sevdasına kapılıp gitmiş. evet o aksamanladım bizim milletimiz sistemli aptallasıyor. ama bu aptallasma onlara okadar tatlı geliyor ki insanlar artık bunu hayat tarzı yapmıs

ben daha fazla yazamayacam eklemek isteyen varsa eklesinnn

haa su sistemli aptallasma ile ilgili makaleyi bulanınız olursa

yazarsacok sevinirim okuyan okumayan herkese bok tesekkurler.

a.s

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    yazarsacok sevinirim okuyan okumayan herkese bok tesekkurler.
    yanlısyazmısım ozurdilerim klavyede harfler gözukmuyor

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    guzel bi yazi yazmissin...

http://www.zdnetindia.com/print.html?iElementId=128528

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2092-2014198,00.html

Aradigina yakin mi bilmiyorum, ama ustteki bu konuda en unlu makalelerden biri... Ingilizce tabiiki... Alttaki de cocuklarimizin aptallastigini gosteriyor... times dergisinin sitesinden, yani guvenilir bi kaynak, tamamini okumadim makalenin ama su andaki 11 yasindaki cocuklar, bundan 30 yil onceki 11 yasindaki cocuklardan daha salaklarmis... ve teknik olarak bu zekanin ilerlemesi gerekiyormus, ama ilerleme durmus gerileme baslamis...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    aptallasmamizi etkileyen faktorler:

1- televole: millet oturup o embesillerin yatak odasinda ne yaptigin neler yaptigini ne yiyip ne zictiklarini ogreniyorlar. hayati bundan ibaret saniyorlar

2- diziler: herkes dizilerde gordukleri gibi yasamaya calisiyorlar

3- Turkceyi bariz bir sekilde yok ederek: uydurukcu, taklitci, gencligin yabanci kelimeleri daha cok konusunca sanki bir bok varmis gibi hissetmesi kendini bir bok sanmasi

4- off of yaz yaz bitmezki

5- mcdomaldsa zikchicken a gitmeyin, yemeyin icmeyin tuvaletini bile kullanmayin

6- birseylermi alacaksiniz Turkce tabelasi olan icinde yabanci kelime olmayan esyalari alin. (bir ornek: adamin biri bir bot yapiyor ismini "avci" veya oyle birsey yapiyor suruyor piyasaya satilmiyor. ismini "hunter" olarak degistirip suruyor piyasaya yok satiyor) bok var nike, rebook, adidas. bizim tas gibi mekap imiz vardi
    (yanliz dogruya dogru bu 6. maddeyi ben cok defa ihlal ettim)

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    yok tamolarak bu değil bua nladıgım kadarı ile bir okulda yapılan
    arastırma gibi birşey.. sadece bir kısmı içine almıs

sagolssss

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    underzero hoca işin acı tarafı bu bunları yapanlar turk ve hiç acımıyolar. kendilerine sanatcı diyen insanlar bunlar millet bunlara saygı duyuyor. ve yapıyor. bizi bizden iyi biliyorlar ona göre davranıyorlar......

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    kim istemezki (diyecem istiyecek kişiler belli dir ztn) TÜRK malını almamak bu millleti özenti yapmışlar özenti en basit örneği dün bir kanalada popstarmı ne başlamış bilmem ne mızıkacıları grubu diye 4 küçük arkadaş şarkı söylüyorlar solıstlerı olan dişleri çarpık bi sikime benzemeyen çocuk hani şu maykıl ceksın varya onun gıbı yarragını tutuyor. İşte bu çocuklar bu yaşlardan böle millete özenirlerse ilerde ne yapmasınlar yazacak çok şey var ama dönev ödevimi yazmam lazım :P

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    bir toplum özgürlüğünü ilan eder, dünya ya ilk adımlarını atar, sonra gelişir, sonra herkes kendi adımını atmaya bakar, bir bakarsınız toplumsal olaylar kimsenin mikinde olmamaya başlar, gençler yozlaşır vs.

bu bir gerçektir. bunu engellemek imkansıza yakındır fakat bunu geciktirmek bizlerin elindedir. gençleri bilinçlendirmek yegane hedef olmalıdır. şahsen kendi çevremde yaptığım sohbetlerde bu konuyu her zaman gündeme getiririm. yaşıma rağmen insanlar yani dostlarım uçtuğumu söylerler fakat gerçekleri dile getirmekten hiçbir zaman çekinmem. sizlere de düşen sadece klavyeniz başında bu konuları tartışıp unutmanız değil, hayatınızda çevrenizdeki herkesi bu konuda bilinçlendirmek. bence bu sorun ancak böyle çözülür. fakat bunun bir kaçyüz kişinin bilinçlendirmeyi hedeflemesiyle çözülecek bir sorun olmadığını da unutmayın. kitlelere bunu aşılamalıyız ki kitleler de başka kitlelere aşılasın.

saygılar..

kendinize ayığ olunuz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek
    X4LO AYNEN KATILIYORUM BENDE YAPIYORUM AYNEN

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
Toplam Hit: 2131 Toplam Mesaj: 9