Site Nasıl Açılır ?
-
Diğer konumu admin haklı olarak sildi.
Sorumu yineliyorum.
Site açmak istiyorum tek amacım kendimi eğitmek html öğrenmek css .asp yi sitemde deneyerek öğrenmek ve sonunda bir blog a dönüştürmek istiyorum.
Domaini aldım host arıyordum arkadaş mesaj atmış.
''Domaininne mesaj attım'' demiş ancak,
İsimtescilden aldığım domaine gelen mesajı nereden göreceğim.
En basitinden site açmak için host gerekiyorsa hostla domainimi nasıl bütünleştireceğim.
Yaptığım bir html dosyasını veya bir videoyu hosta nasıl yükleyeceğim.
-
zeybekustasi bunu yazdı
Konumu admin haklı olarak sildi.
Sorumu yineliyorum.
Site açmak istiyorum tek amacım kendimi eğitmek html öğrenmek css .asp yi sitemde deneyerek öğrenmek ve sonunda bir blog a dönüştürmek istiyorum.
Domaini aldım host arıyordum arkadaş mesaj atmış.
''Domaininne mesaj attım'' demiş ancak,
İsimtescilden aldığım domaine gelen mesajı nereden göreceğim.
En basitinden site açmak için host gerekiyorsa hostla domainimi nasıl bütünleştireceğim.
Yaptığım bir html dosyasını veya bir videoyu hosta nasıl yükleyeceğim.
hocam hiç uraşma host işi ile eğer öğrenmek için yapıyorsan wamp server kur bilgisayarına onun üzerinde çalışmalarını yap ilerde baktın baya öğrendin bu işleri hosto zaman alırsın. hem öğrenirken boşuna hostun süresi geçmez
-
Hem o dersleri öğrenip hemde site kurmayı bilmek istiyorum hocam :)
-
şimdi şöyle olacak alacağın hosting muhtemelen php olacak. Yani php tabanlı bir sistem yapman gerekecek. Hostingi alancağın arkadaştan hangi tür hosting olacağını öğrenmen gerekiyor.
Neyse onlar hallettikten sonra sen adama sitenin adresini www.siteadresin.com şeklinde söylemen gerekiyor.Adamda kendi resellerında bu siteye hesap açsın. Neyse açtı diyelim.
Adam sana yönlendirmen için dns adresi verecek onlarda şu şekilde olacak ns1.domainismi.com ns2.domainismi.com şeklinde.
Peki sen bunları ne yapacaksın ? İsimtescil yönetici paneline girip domain yönetimi kısmından dns yönetimi seçeneğini seçeceksin ve adamın verdiği dns leri burada girip güncelle diyeceksin. Dns adresin güncellenince siten aktif olacak.
(eğer yapamazsan pm atabilirsin )