Sitedeki Sayfayı Bölen Çizgiyi Kaldırmam İçin Hangi Php Dosyasına Bakmam Gerekiyor ?
-
wordpress kullanıyorum yeni bir tema ekledim tema bu tıklayın gereksiz şeyleri çıkarttım sadece sayfayı bölen çizgi kaldı çizgiyi kaldırmak için wordpress editör yardımıyla hangi bölümde ne isminde barındığını bilmiyorum 20 tane php dosyası var sizce bunlardan hangisinde yer alıyordur ?
ve kod kısaca neyle başlayabilir ?
arama menüsü vardı onu kaldırdım php dosyalarından sadece bu çizgi kaldı
çizgilerin png isimleri şöyle small-separator.PNG - vertical-separator.PNG kod içinde geçiyormudur bilmiyorum

-
eğer yamulmuyorsam tema görünüme ait bişeyse bildiğim kadarı ile php değil css den değiştiriyorsun onu..
-
background olabilir o
Siteyi aç o çizginin üzerine gel sağ tıkla arkaplanı görüntüle diye bişi çıkıyor mu bir bak bakalım
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------
eğer yamulmuyorsam tema görünüme ait bişeyse bildiğim kadarı ile php değil css den değiştiriyorsun onu..
-----------------------------css den derken nasıl yapmam lazım hocam biraz anlatırmısın
-
OCEANUS bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------css den derken nasıl yapmam lazım hocam biraz anlatırmısın
-----------------------------eğer gene yamulmuyorsam ki çok bi bilgim yok o gösterdiğin çizgi temanın parçası yani bir resim.
adını bul
daha sonra temanın css dosyasını aç oresmin adını ve uzantısını bul orda konumlandırması yazar bilmem kaç pixel bilmem nerde şurda burda diye
onu bul ve kaldır
yanlış yaparsan temanın tipi tamamende kayabülü :D
deneme yanılma yolu ile farklı bir xampp server gibi bi yerde dene tavsiyem..
öncesinde yedek almayıda unutma
-
Genki bunu yazdı:
background olabilir o
Siteyi aç o çizginin üzerine gel sağ tıkla arkaplanı görüntüle diye bişi çıkıyor mu bir bak bakalım
-----------------------------evet çıktı hocam :) ismi bu vertical-separator.png ne yapmam lazım ?
-
core.css yi bul orda
#interactive .email .separator ile başlayan satırı bul background: url(../images/interface/small-separator.png) center no-repeat; kısmını kaldır
#content .wrap ile başlıyandan background: url(../images/interface/vertical-separator.png) repeat-y; background-position: 573px 6px; kısmını kaldıredit: yinede beceremem dersen o 2 resim dosyasını 1px e 1px şeffaf olarak kaydet gözükmesin
-
şukuyu benden önce cosmic kapmış :(
-
index.php dram la acsana bak o cizgi gif jpg de olabılır şayet degılse drm gorursen ındex gonder pm at bır el atım ona
-
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim saolun cosmic arkadaşın dediğini yaptım işlem tamamdır :) saolasın hocam