Sitemap Hakkında Bilgilendirme İstiyom
-
Numarandırdım aynı şekilde cvp verirseniz daha açıklayıcı olur (:
1- sitemap (site haritası) dosyasını illaki xml uzantılı mı yapmam gerek yoksa asp, php, html hepsi olur mu
2- sitemap dosyasını elle yapsam olur mu? yani forumdaki, portaldaki vb linkleri ben kendim eklesem olur mu
3- sitemap dosyasında anahtar kelimeler, sayfa açıklaması vb şeyleri <head> kodları arasına ekliyim mi yoksa olmaz mı
4- kendi açıklamanızı da ekleyip cvp verebilirsiniz
tşkler -
Sağlam bir seocu olarak cevap vereyim..
1. xml yapman senin faydana olur çünkü arama motorları xml uzantılı sitemapları daha çok sever..
2. Sitemap'ı üşenmiyorsan elle yap :) mantıken bi farkı yok ama yaptıktan sonra ping at google'a ;)
3. Ekleme bence
4. Sitenin türünü bilseydim güzel bi açıklama yapardım :)
-
şimid şöyle bişe yapsam lur mu?
# açacam front pageyi
# orda sitemapı oluşturcam linkleri filan herşeyi yapacam
# sayfada table de kullancam
# sonra kod kısmında html ile ilgili herşeyi silcem. body kısmının içi olcak sadece ( <body></body> kodlarını da silcem )
3 sonra keydetcem onu "sitemap.xml" olarak.
böyle olsa hoş olur mu?Yardım edene hediyem :D:D

-
NighT-7 bunu yazdı:
-----------------------------Numarandırdım aynı şekilde cvp verirseniz daha açıklayıcı olur (:
1- sitemap (site haritası) dosyasını illaki xml uzantılı mı yapmam gerek yoksa asp, php, html hepsi olur mu
Cevap : Hayır, formatı xml tarzında olduğu sürece aspde, phpde, txtde herşey yapabilirsin, özellikle dinamik sitemap istediğinde dinamik kodlar için asp yada php tarzı bişi kullanman gerekir, örneğin tahribatınki asp...
2- sitemap dosyasını elle yapsam olur mu? yani forumdaki, portaldaki vb linkleri ben kendim eklesem olur mu
Xml taglarına ve karakterlerine düzgün şekilde uyarsan olur nie olmasın... Yanlız dikkat edilecek bu husus, sitemap taglarında öçşiğü kullanılmaz hata verir...
3- sitemap dosyasında anahtar kelimeler, sayfa açıklaması vb şeyleri kodları arasına ekliyim mi yoksa olmaz mıÇalışmaz :) Sitemapı sadece web sayfandaki linkleri, googleın düzenli bir şekilde ulaşması için kullan...
4- kendi açıklamanızı da ekleyip cvp verebilirsiniz
Googleın sitemapına girdiğinde, orada help bölümünden sitemapı nası oluşturacağına dair bi web sitesi adresi veriyor sana offical sitemap adresi o... Oradan bütün örnekleri ve bilgiler var, biraz araştırırsan bulursun...
Bişeydeğil
tşkler
----------------------------- -
Create your Google Sitemap Online - XML Sitemaps
Yukardan kendine örnek sitemap yapıp sonra geliştirebilirsin. Ana dizinine sitemap.xml ve sitemap.html dosyalarını at. sitemap.html sayfasına anasayfanda link ver. http://www.google.com/webmasters/sitemaps/ kayıt olarak sitemap.xml dosyanı tanıt. Spamcı robotlarla uğraşmamak için sitemap yerine başka bişey yazabilirsin. Bu kadar...
-
http://www.hepsibeles.net/sitemap.php şimdi yaptım :)
-
Ben kendi sitemin mapını gsitecrawler le yapmıştım. Bunu yaptıktan sonra :s smfseo denen şeysi de uyguladım.. linkler konu başlıklarına dönüştü.
-sitemin mapını ara sıra yine gsitecrawler kulanarak güncellemelimiyim? (kendi güncellemiyor sanırım)
- smfforumumda smfseo güzel oldu ama tr karakter sorunum var yardımcı olabilicek olan var mı?
denemediğim httaccess kalmadı.
-
netkomik bunu yazdı:
-----------------------------Ben kendi sitemin mapını gsitecrawler le yapmıştım. Bunu yaptıktan sonra :s smfseo denen şeysi de uyguladım.. linkler konu başlıklarına dönüştü.
-sitemin mapını ara sıra yine gsitecrawler kulanarak güncellemelimiyim? (kendi güncellemiyor sanırım)
- smfforumumda smfseo güzel oldu ama tr karakter sorunum var yardımcı olabilicek olan var mı?
-----------------------------
- gsite crawlerle güncelle...- http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=smf+seo+turkce+karakter+sorunu
-
turunc4u bunu yazdı:
netkomik bunu yazdı:
-----------------------------Ben kendi sitemin mapını gsitecrawler le yapmıştım. Bunu yaptıktan sonra :s smfseo denen şeysi de uyguladım.. linkler konu başlıklarına dönüştü.
- gsite crawlerle güncelle...- http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=smf+seo+turkce+karakter+sorunu
-----------------------------gsite crawler ile tekrar taratıp sadece xml yi yenilemem yeterli olur değil mi?
-
Olur...bide ilk mesajımda dediklerimi yaparsan -googleye kayıt filan- o zaman süper olur :)