Sitemde Hergün Bir Şarkı Nasıl Çaldırabilirim ?
-
arkadaşlar ben php ile kodlanmış bir blogda (bkz: ErcanSahin.net ) her gün bir tane şarkı çalmasını istiyorum.
Örn: 100 tane müzik atacağım ftp ye
hangi kodları nereye eklersem index e girince o gün o müzik çalar sonra ertesi gün sıradaki başka müzik çalar ??
-
günlük çalıcak olan şarkı senin belirlediğin listeden sıraylamı çalıcak yoksa rastgelemi?
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------
günlük çalıcak olan şarkı senin belirlediğin listeden sıraylamı çalıcak yoksa rastgelemi?
-----------------------------benim belirlediğim sırayla çalacak hocam.
yani 30 tane şarkı yüklüyorsam hergün birisini çalacak.
ama o şekil zor dersen random da olabilir ??
-
yani şimdi ftp ye attığın 30 tanesini çalar sırayla ama yani sıra alfabetik olur.
-
Cosmic bunu yazdı:
yani şimdi ftp ye attığın 30 tanesini çalar sırayla ama yani sıra alfabetik olur.
-----------------------------olur hocam olur.
her gün farklı olur ama değil mi?
örn:
kalpsiz.mp3 = a.mp3
ruyanda görsen inanma = b.mp3
her gün a bittikten sonra b değil. bir gün a bir gün b diğer gün c müziği çalmalı
-
evet hergün bi tanesini çaldırabilirsin de sen şuan yapılmış halinimi istiyosun yoksa nasıl yapabilceğini mantığınımı soruyosun? :/
-
Cosmic bunu yazdı:
evet hergün bi tanesini çaldırabilirsin de sen şuan yapılmış halinimi istiyosun yoksa nasıl yapabilceğini mantığınımı soruyosun? :/
-----------------------------eğer mümkün ise yapılmış hali :)
-
<?PHP
$dizin = dir("./");
$sarkiarray=array();
while ($dosya = $dizin->read()) {
$dosyadetay = pathinfo($dosya);
if($dosya!=="." && $dosya!==".." && $dosyadetay['extension']=="mp3"){
if($dosya!=="." && $dosya!==".."){
array_push($sarkiarray,$dosya);
}
}
$gun=(int)date('d');
?>
<sound src="dizinin/<?=$sarkiarray[$gun];?>">olayı şu verdiğin klasördekileri arraya alıyo sonrada o gün ayın kaçıysa arraydan o mp3 ün ismini çeker sound lada çaldırır
-
üstad hergün yükle daha kolay :D asp olsa yardımcı olurdum ama burda biraz zor php kasıyor beni
-
Cosmic bunu yazdı:
$dizin = dir("./");
$sarkiarray=array();
while ($dosya = $dizin->read()) {
$dosyadetay = pathinfo($dosya);
if($dosya!=="." && $dosya!==".." && $dosyadetay['extension']=="mp3"){
if($dosya!=="." && $dosya!==".."){
array_push($sarkiarray,$dosya);
}
}
$gun=(int)date('d');
?>olayı şu verdiğin klasördekileri arraya alıyo sonrada o gün ayın kaçıysa arraydan o mp3 ün ismini çeker sound lada çaldırır
-----------------------------sağolasın hocam bi deneyeyim.