folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Sitemdeki İframe İn Bir Bölümünü Göstermek İstiyorum(Yardım!)

Sitemdeki İframe İn Bir Bölümünü Göstermek İstiyorum(Yardım!)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

Şimdi siteye bir başka siteyi koydum iframe sayesinde fakat koyduğum site ile sitemin boyutları arasındaki uyusmazlıktan dolayı, iframe ile koyduğum sitenin sadece banner bölümü gözüküyor.

Ben istiyorum ki scroll aşşağı kaysın ve sitenin bir miktar aşşağısındaki içeriği göstersin. Veya sitenin en üstündeki reklamı, giren kişilere göstermemek için sayfa ilk açıldığında otomatik sayfa biraz aşşağı insin(ne kdr inecegini tabiki ben belirleyecegım :D)

Bir de sağ taraftaki ve alt taraftaki scrollbar ı unvisible yapmak istiyorum.

html yada o tur şeylerden pek anlamıyorum. Benimkisi öyle bedava sitemden site hazırlamak sevdası ...

Bu iki şeyi nasıl halledebilirm? Bilen gören duyan hatırlayan varsa lütfen yardımcı olsun beyler..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

http://www.htmlbasix.com/iframe.shtml

buradan deneyerek nası istiyosan ona göre kod elde edebilirsin hocam...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

Orayı karıştırdım bayaa scrollbarı kaybetmeyi buldum ==>   scrolling="no"         yazınca oluyor 

fakat diğer aradığım otomatik sayfa çıldığındaki sayfa kaydırmayı bulamadım.. 

MEsela o verdiğiniz link deki sayfayı açınca direk olarak sayfanın yarısına geliyor üst kısmı atlıyor..

Bunu nasıl yaprığını bulamadım bende işte .. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

up!

Dün gece kimse gormedi, bugun akşam bekliyorum..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Düzenleme : Pardon hocam yanlış anlamışım.

2. Düzenleme : Hocam iframe ile açacağın site adresini verirmisin.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek

hocam şu anda bu kodu kullanıyorum :

<iframe src="http://bilgolimp.motionsforum.com/forum.htm" scrolling="no" style="border:1px red solid;" width="500" height="300"></iframe>

fakat bununla sitenin banner bölümü gözüküyor ben direk forumun basladığı yerden itibaren gostertmek istiyorum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    I presume that you're using HTML.

You will need to use a combination of HTML and JavaScript to acheive this.

First of all, the place you want to scroll down to needs to have an anchor tag.
    eg <a name="gohere">Stuff</a>

You will need to write a Javascript function in the header of the HTML document. It should look something like this:

<script type="text/javascript">
    <!--
    function gotoit()
    {
    window.location="#gohere";
    }
    //-->
    </script>

You now need to tell the browser what to do whenever it loads the page. This is done by introducing the "onload" event to the body tag.
    ie <body onload="gotoit()">

So the whole webpage may look something like this:

<html>
    <head>
    <title>Test</title>
    <script type="text/javascript">
    <!--
    function gotoit()
    {
    window.location="#gohere";
    }
    //-->
    </script>
    </head>
    <body onload="gotoit()">
    <h1>Hello World!</h1>
    <p>This is the first paragraph...</p>
    <a name="gohere"><p>Second paragraph here...</p></a>
    <p>Third paragraph...</p>
    </body>
    </html>

Whenever the page loads the browser will automatically go down to the second paragraph. Hope this helps!
    • 2 years ago

Böyle birşey buldum :D fakat tabiki anlamadım en azından anlamama yardımcı olun :)

Toplam Hit: 1839 Toplam Mesaj: 7