Sitenin Sağındaki Beyaz Boşluk
-
Arkadaşlar az önce ilk tasarımımı bitirdim ve ftpye attığımda bende düzgündü ama bazı arkadaşlarımda sitenin yan tarafında resimdeki gibi boşluk çıkıyor. Sanırsam ekranları 19inc olanlarda cıkıyor tam kestiremedim bende düzgün oldugu içinde soruna bakamıyorum..
Bu boşluğu nasıl giderebilirim.. Kod vs.. varmı ??
Yardımlarının için şimdiden teşekkürler...
Resim: http://i39.tinypic.com/28t7y1w.jpg
-
arkaplan resminin genisligini piksel cinsinden degilde su sekilde yazsan sorun gider
mesela width="800" ise bunu width="%100" yap
-
aLsanCaK bunu yazdı:
-----------------------------arkaplan resminin genisligini piksel cinsinden degilde su sekilde yazsan sorun gider
mesela width="800" ise bunu width="%100" yap
-----------------------------
Hocam doğru söylüyo fakat , siteni slice'larken çok parçalamışsın, arka plan resmi diye bişi yok parça parça .. bkz
http://img219.imageshack.us/img219/6222/62771649.png bunu "bg.png" olarak resim klasörünün içine kaydet body içinebackground="bg.png" şeklinde yaparsan düzelir bide siteyi ortala hocam
-
body{
margin:0 auto;
}
ekle css kısmına.
-
Evt siteyi psden yaptıgımdan arka plan diye bir şey söz konusu değil parça parça resimler şeklinde,
RootB arkadaşımız şunupm ile yazdı kedisinin bugünkü mesaj hakkı doldugundan pmlemiş sitenin xhtml + css standartlarına uygun ve ortalanmış olduğundan emin ol hocam. Çünkü öyle değil. -
Internet Explorer' da o boşluk gözükmüyor.
Ayrıca bannerin filan güzel olmuş hacım.
-
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Internet Explorer' da o boşluk gözükmüyor.
-----------------------------teşekkürler hocam
bende hiç bi bozukluğu yok bazı kişilerde yan tarafta çıkıyor o boşluk bazılarında çıkmıyor sordugum kişilerin %20sinde çıktı
-
MrAmor bunu yazdı:
HaYVaN bunu yazdı:
-----------------------------Internet Explorer' da o boşluk gözükmüyor.
-----------------------------teşekkürler hocam
bende hiç bi bozukluğu yok bazı kişilerde yan tarafta çıkıyor o boşluk bazılarında çıkmıyor sordugum kişilerin %20sinde çıktı
-----------------------------farklı tarayıcı kullanımından böyle şeyler oluyor.
Bir projeye başladıktan sonra projeyi bir süre kenara atmamdaki en büyük nedende bu tarayıcı farklılıklarından dogan sorunlar
-
dediğim gibi xhtml ve css nin kurallarına uyarak yaptığınız tasarımlarda hiç bi sorun yaşamazsınız.. firefox safari opera google chrome falan zaten sorun cıkarmaz ama ie gibi microsoft ürünü bir tarayıcı bile gittikçe W3 kurallarına yakınlasmaya basladı.. o yüzden standartlardan vazgeçmeyin.
-
RootB bunu yazdı:
dediğim gibi xhtml ve css nin kurallarına uyarak yaptığınız tasarımlarda hiç bi sorun yaşamazsınız.. firefox safari opera google chrome falan zaten sorun cıkarmaz ama ie gibi microsoft ürünü bir tarayıcı bile gittikçe W3 kurallarına yakınlasmaya basladı.. o yüzden standartlardan vazgeçmeyin.
-----------------------------Pm ile yazdığın çözümle düzenledim artık boşluk cıkmıyor teşekkürler hocam