Siteniz İçin Hotlink Koruma
-
Linux için hotlink korumayı anlatıcam arkadaşlar belki daha adını bilen duyan olmamıştır, yada hostunda gördüğü halde ne işe yaradığını bilmeyen, kullanmayan vardır umarım yararlı olur bilgilenirsiniz :)
Hotlink koruması nedir ? : Hotlink koruması sitenizde barındırdığınız imaj dosyaları(görseller)nın başka sitelerde kullanılmasını engellemek, bandwith'inizi düşürmek amaçlı geliştirilmiş bir sistemdir. Bu sistem cpanel ve plesk için farklı yöntemlerle devreye sokulabilir. Size bugün cpanel için olanını anlatacağım.
İlk önce cPanele girişimizi yapalım.

cPanel Menüler üzerinden Hotlink Koruma veya Hotlink Protection adlı menüye tıklayın.

Açılan sayfada türkçe cPanel için ( AÇIK ) ingilizce cPanel için ( ENABLED ) yazan butona tıklayın ve korumayı aktif hale getirin.

Üstteki Textarea alanı resimlerinizi göstermenize izinli olan domainlerdir. Buraya izin vermek istediğiniz domainleri yazabilirsiniz. Örneğin tahribat.com gibi. Tabi bu izini hem normal tahribat.com için hemde www.tahribat.com için ikili olarak düzenlemelisiniz.
Alt Textbox alanı ise izin vermediğiniz domainlerde çıkmasını istediğiniz resmin urlsini yazıyoruz. Örneğin ( NAH :D ) gibi.

Not : Bu döküman hotlink koruma ile korunuyordur. Alıntı yapılamaz.
Not 2 : Alıntı yapıp resimleri başka yere yüklesenizde sorun değil eşşek kadar tahribat yazıyor resimlerde :)
Not 3 : Korumak istediğiniz dosyaların uzantı bölümüne her eklediğiniz uzantının birde büyük halini Örneğin ( bmp, BMP, png, PNG ) gibi yapmanız yararınıza olacaktır.
Saygılar Pessimistic
-
test ettim onayladım ( o nah işaretini nolur.com kendini bozdugundan beri görmüyodum iyi oldu :) güzel paylaşım
-
:) Teşekkürler
-
el altında kalmalı teşekkürler