Siteyi Crawler Bloklamış - Acil Yardım !
-
Cümleten s.a
Web sitemiz Bundle'a kayıtlı. Bundle ben siteme içerik yüklediğimde içeriği kendi platformuna çekiyor normalde. Ama sanırım onların ip'si bi yerlerde engellli. .htaccess kısmında yok güvenlik eklentisinde yok hostinge ticket attım onlarda yok dedi. Onların ip'si bi yerde engelli olduğu için içeriklerimi çekiyolar ama fotoğrafları çekemiyolar.
İçeriklerim platformda resimsiz gözüküyor.
Onlara neden içeriklerimin resimsiz olduğunu sorduğumda bana şöyle dönüş yaptılar.
"Selamlar, gördüğümüz kadarı ile crawler'ımız bloklanmış.
Lütfen xx.xxx.xxx.xx adresinden gelen requestlere izin veriniz."Bu sorunu nasıl çözebilirim arkadaşlar ?
-
linux ise
iptables -D INPUT -s 192.168.1.15 -j DROP
iptables -F dersen bütün block yemişleri siler FW varsa çok istek geliyorsa banlayabilir
EcHoLL tarafından 29/Ara/19 19:26 tarihinde düzenlenmiştir -
EcHoLL bunu yazdı
linux ise
iptables -F dersen bütün block yemişleri siler FW varsa çok istek geliyorsa banlayabilir
Linux değilmiş, ne yapmak lazım ?
-
jargonphp bunu yazdıEcHoLL bunu yazdı
linux ise
güvenlik duvarından gelen giden kurallardan kaldırabilirsin.
-
Sitenin robots.txt dosyasıyla bağlantısı olabilir mi acaba?
-
jargonphp bunu yazdıEcHoLL bunu yazdı
linux ise
netsh advfirewall firewall add rule name="Allow from 192.0.2.55" dir=in action=allow protocol=ANY remoteip=192.0.2.55
192.0.2.55 yerine crawler ipsi gelecek.
Dener misin -
NoktaliVirgul bunu yazdıjargonphp bunu yazdıEcHoLL bunu yazdı
linux ise
netsh advfirewall firewall add rule name="Allow from 192.0.2.55" dir=in action=allow protocol=ANY remoteip=192.0.2.55
192.0.2.55 yerine crawler ipsi gelecek.
Dener misinteşekkür ederim