folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Siyah Ekran Beyaz İmleç Sorunu

Siyah Ekran Beyaz İmleç Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Xsharez
    Xsharez's avatar
    Erkek

Asus leptop acilisda Asus yazısını görür görmez siyah ekran beyaz imlece düşüyor. Biosa girdiğimde HDD yi görebiliyorum ama leptop çalışmasına rağmen leptopun önünde bulunan HDD ışığı dahi yanmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kimseden Birşey İstediğim YOK.,!! Az Ötede Oynayın Yeter.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek
    Xsharez bunu yazdı

Asus leptop acilisda Asus yazısını görür görmez siyah ekran beyaz imlece düşüyor. Biosa girdiğimde HDD yi görebiliyorum ama leptop çalışmasına rağmen leptopun önünde bulunan HDD ışığı dahi yanmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

format atarken harddiski görebiliyor musun? görüyorsan temiz format denedin mi? bios da boot ayarlarını kontrol ettin mi? bios sata ayarlarına baktın mı?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Xsharez
    Xsharez's avatar
    Erkek
    FiL3MAN bunu yazdı
    Xsharez bunu yazdı

format atarken harddiski görebiliyor musun? görüyorsan temiz format denedin mi? bios da boot ayarlarını kontrol ettin mi? bios sata ayarlarına baktın mı?

Elimde format atabilmek için uygun envanter yok maalesef hocam. Sisteme win 10 yüklemesi yaparken veya winn10 güncellemesi yaparken bu hale gelmiş. 

Öncelikle biosdan rom u aktif ederek deaktiv ederek denedim. Biosda normalde HDD gorunuyor. 

UEFI active deactive ederek denedim.

Boot1 HDD böyle dvd-r yi ve tam tersini deneyerek yapdim

Şuan boot selection menüde

P0 HDD

P1 DVD r gözüküyor. Tam tersini deniyerekte yapdim.

İşin en kotu yani Asus logosundan başka hiç bir şey görünmüyor ekranda logo geliyor 1 saniye sonra siyah ekran beyaz çizgi. Ctrl alt del yaparsam yeniden başlıyor. F8 guvenli mod geçiş yapmıyor. HDD de ses var ama touch ped önündeki ışıklarda HDD nin calisdigina dair ışık yanmıyor. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

dost acı söyler; galiba anakartlık bir sıkıntı var. çünkü dediğine göre bilgisayarında rom bellekte sıkıntı var. yani sadece okunan bellekte sıkıntı. biosta değişiklik yaptığında kayıt ediyormu bi kontrol et. 

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

imlec goruyosan o bios degil windowstur haci. 

o siyah ekranda ctrl+alt + del falan yapabiliyo musun ?

ctrl shift esc ile gorev yoneticisi vs acabiliyo musun ? 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Xsharez
    Xsharez's avatar
    Erkek

Herkesten çok özür dilerim gece vardiyasında calistigim için uyumuşum. 

Simdi çalışan bir minibook un HDD sini sokup arızalı leptopa taktim. HDD açıldı. Kesin sorunun leptopun kendi HDD sinde olduğuna kanaat getirdim. 

Gene sıkıntı şurada neden biosda gören HDD hiç bir şekilde acilisda görünmüyor. Elimde duck benzeri bir aparatım olsa açılıp açılmadığını da kontrol edeceğim ama o imkanım yok.

Birde bozuk leptoptaki HDD yi minibook a taktım minibookda aynı siyah ekran beyaz imleç arizasina dusuyor

Toplam Hit: 717 Toplam Mesaj: 6
arıza