Siyasal Düşünce Tarihi:(
-
muğla üniversitesi iktisat 1 de okuyorum böyle bir dersimiz var ve baya bi kasıyo kitabın adı siyasal düşünce dost yayın evinin kitabı kitabı dersi bilen yol gösteren biri çıkarmı
-
ayferi göze-siyasal düşünceler tarihi ve yönetimler
beta yayınevi.
bu kitabı bulabilirsen daha iyi olur.
bizim hoca (atilla yayla) yorum sorardı tek soru öyle geçerdik. ama sizin hoca ne sorar bilmiyom. alttan alanlar var dersi not bulursam yazar yollarım gerçi o uzun sürebilir başka bi yol buluruz olmazsa
-
kantar31 bunu yazdı:
-----------------------------ayferi göze-siyasal düşünceler tarihi ve yönetimler
beta yayınevi.
bizim hoca (atilla yayla) yorum sorardı tek soru öyle geçerdik. ama sizin hoca ne sorar bilmiyom. alttan alanlar var dersi not bulursam yazar yollarım gerçi o uzun sürebilir başka bi yol buluruz olmazsa
-----------------------------
yok hoca adamın tek iyi özelliği var derste ne anlatırsam anlatayım genel kültürdür sizin için size yüzde yüz kitaptan sorarım diyor başka yerden sormam diyor anlattıklarıma takılmayın diyo allah içinde sözünde durdu vizede harbiden kitaptan sordufakat bizim kitap şöyle ki. mesela develet nedir sorusuna 10 tane filozumun verdiği cevaplar 2 3 sayfalık yazılar var adam bunlardan soruyo sorular zor yani kitapta geçen 40 45 kadar düşünürün 6 7 konudaki fikirlerşini net şekilde bilmem gerek bunu nasıl sağlarım ii bir çalışma metoduda verebilirsiiz
-
valla patatesim o dersin müfredatı öyle. bende çok cebelleştiydim bütün flozofların devlet tanımları bilmemneleri ama,finale ancak hepsini özetleyebilirsin. yarım sayfa özetten 1 20 düşünürün düşünceleri 10 sayfa eder. 4 konudan sorumlu olsan 40 sayfa yer eder final için. bence otur özet çıkar hem daha kolay öğrenirsin hem daha vardır finallere yetiştirirsin çıkan notunda 2 günlük süresi var zaten çalışır geçersin. neticede bende öğrenciyim bu dersin tabi bi metodu yok ama ben olsam böyle yapardım. senin işine yarayacaksa şayet,bence denemelisin
-
ops... yanlış yer :)
-
patates bunu yazdı:
kantar31 bunu yazdı:
-----------------------------ayferi göze-siyasal düşünceler tarihi ve yönetimler
beta yayınevi.
yok hoca adamın tek iyi özelliği var derste ne anlatırsam anlatayım genel kültürdür sizin için size yüzde yüz kitaptan sorarım diyor başka yerden sormam diyor anlattıklarıma takılmayın diyo allah içinde sözünde durdu vizede harbiden kitaptan sordufakat bizim kitap şöyle ki. mesela develet nedir sorusuna 10 tane filozumun verdiği cevaplar 2 3 sayfalık yazılar var adam bunlardan soruyo sorular zor yani kitapta geçen 40 45 kadar düşünürün 6 7 konudaki fikirlerşini net şekilde bilmem gerek bunu nasıl sağlarım ii bir çalışma metoduda verebilirsiiz
-----------------------------ezber:D
-
ben sınavından çıktığım dersin notlarını direk çöpe atarım hocam, bi daha o dersi ne görmek nede duymak için. sana notlarımı atabilirdim. ben 85 almışım gerçi sınavdan :) benim notlar bana yaramamış sana nası yarayacak :)
-
Aynısından bizde sorumlu olmuştuk ilk yarı..Alaeddin Şenel-Siyasal düşünceler tarihi bilim ve Sanat yayınları 15Tl ye D&R dan almıştım..Kitap başta güzel ama sonra ilgimi çekmeyen konular başlayınca baymayaa başlamıştı beni..