SİZE GELEN MAILIN IPSINI ÖĞRENME (YALNIZ HOTMAIL İÇİN)
-
Bu konu çok yayınlanmış olabilir.Ama arkadaşlar bana pm attıkları için ben bir daha yazmak istedim.Ip öğrenmek için illahi netstat komutunu kullanmanız gerekmez.Eğer o kişi size mail atmış ise öğrenebilirsiniz.Tabii ip değişiyor :) Neyse ben size yine anlatayım
Önce hotmail den login olduktan sonra(yani mailinize giriş yapın). Ekranın sağ üst tarafında iki link var.Birisi "Seçenekler" birisi de "Yardım" .Seçenekler kısmına tıklayın,
Çıkan kısımda sol tarafta ki seçeneklerden Posta menüsüne tıklayın.Sonra açılan kısımda (sağ taraftaki) "Posta görüntü ayarlarına" tıklayın.
Sonra açılan bölümümde "İleti Üstbilgileri" adlı seçeneğin altındaki "Gelişmişi" seçin ve tamamı tıklayın.İşlem tamam.İstediğiniz bir maili açın.Ve üs tarafta bilgilerin yazıldığını göreceksiniz.
Mesela böyle birşey işteMIME-Version: 1.0
X-Originating-IP: [215.156.181.68]
X-Originating-Email: [xxxx@hotmail.com]
X-Sender: xxxx@hotmail.com
Received: from hotmail.com ([64.4.31.13]) by mc12-f27.hotmail.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.211); Tue, 6 Dec 2005 03:47:22 -0800
Received: from mail pickup service by hotmail.com with Microsoft SMTPSVC; Tue, 6 Dec 2005 03:47:22 -0800
Received: from 212.156.181.68 by by13fd.bay1.hotmail.msn.com with HTTP;Tue, 06 Dec 2005 11:47:22 GMT
X-Message-Info: JGTYoYF78jEx36Oi8+Z3TmmkSEdPtfpLB7P/ybN8=
X-OriginalArrivalTime: 06 Dec 2005 11:47:22.0423 (UTC) FILETIME=[D1D38C70:01C5FA5A]
Return-Path: xxxx@hotmail.com -
Hoja bu ne zamandan beri var :S .Sen daha yeni mi öğrendin yoksa ...
-
Sen ananın karnındayken biliyordum :) Eğer yazıyı iyi okusaydın neden yazdığımı bilirdin.Bana özel msj geliyordu bununla ilgili.bilmeyen arkadaşlar için yazdım.Bu ne zamandan beri var.Sen biliyor musun? Sakın bana hotmail ilk kurulunca deme anlını karışlarım.Eğer biliyorsan yorum yapma -
ben 2 yıldır kullanıyorum bunu
mesela biri ile konuşuyorsun sana bi mail atıyo oradan ip yi alıp ipadresimne.com a girip bakıyosun ve çoğunlukla il olarak nerede olduğu çıkıyo
-
Değiştiğini yazmıştım.Ama anlık olaylarda bunu kullanabilirsiniz :) -
zumsuk bunu yazdı:
ii hoşta benim adsl değişiyor o zaman ne olcak daha doğrusu ip dğişiyor.Adsl düğmesini aç-kapa anaa ip değişti sende mal mal bakarsın.
+1