Slim PS2 Ye Harddisk Bağlayabilirmiyiz?
-
linkteki hdd den alsak
http://www.vatanbilgisayar.com/verbatim-53001-2,5-320gb-gri-usb-2.0-tasinabilir-disk/productdetails.aspx?I_ID=45866
gerekli ayarları nasıl yaparız.
çalıştırır mı
cd ler sürekli çiziliyor çünkü
oyunlarda yavaşlık olur mu?
eğer olursa linkteki üründen 5 tane almayıdüşünüyoruz çünkü.
-
kimisi diyoki başka chip takmak gerekiyo yoksa performans düşük olur,kimi diyoki çipler ellerinde kaldı kaktırmaya uraşıyolar....donanımsan başka şeyler gerekiyo gibi,gidip bende araştırdım,adam dediki 250 liranı alırım,çipi deiştiririm 80lik hdd veririm yanına,içinede istediğin oyunları atarım dedi...anlıcaın bi ps2 parası veriyosun taktırmak için.sen bilirsin tabi :)
-
chip gerekmeden sadece memory card ile harddisk takımı ve hatta çipsiz kopya cd çalıştırma olayını yapan bir ps2ci tanıyorum. Adam kendini aşmış. Amaç adamın reklamını yapmak değil. Eğer cidden böyle bir şeye ihtiyacın varsa ve istanbuldaysan mutlu olursun.PS2 orjinalliği bozulmadan garantili ise garantisi bozulmadan hertürlü gider yapıor adam alete.
İlgilenirsen özel mesaj atarım telefon numarasını felan. Tabi istanbuldaysan.
-
adanadayım hocam sağolasın
-
bir üsteki arkadaşın dediği doğru. Millet elinde kalan çipleri dayanmak için memory card dalgasını daha yaygınlaştırmadılar.
Birde harddisk ile oyun çalıştırma ile ilgili bişiler sormuşsun onlara yanıt vereyim bilgim dahilinde olduğu kadarı ile.
Oyunlarda yavaşlama yok. Aksine daha suratli yükleme yapıyor oyunlar. Ama bazen özellikle futbol oyunlarında ısınmadan dolayıdır diye tahmin ediyorum yavaşlama oluyor. Futbolcular slowmotion koşuyor felan. Ama bu iki sn felan sürüyor tekrar düzeliyor kendiliğinden.
slim ps2lere göze güzel görünür kasa yapıyorlar sacdan laptop harddiski dayıyolar içine güzel oluyor. Adamların işçiliğini görmeden yaptırma ama sacı bazıları içine sıçıor alet göze inanılmaz çirkin geliyor.
-
Apocrypha bunu yazdı:
-----------------------------
bir üsteki arkadaşın dediği doğru. Millet elinde kalan çipleri dayanmak için memory card dalgasını daha yaygınlaştırmadılar.
Birde harddisk ile oyun çalıştırma ile ilgili bişiler sormuşsun onlara yanıt vereyim bilgim dahilinde olduğu kadarı ile.
Oyunlarda yavaşlama yok. Aksine daha suratli yükleme yapıyor oyunlar. Ama bazen özellikle futbol oyunlarında ısınmadan dolayıdır diye tahmin ediyorum yavaşlama oluyor. Futbolcular slowmotion koşuyor felan. Ama bu iki sn felan sürüyor tekrar düzeliyor kendiliğinden.
slim ps2lere göze güzel görünür kasa yapıyorlar sacdan laptop harddiski dayıyolar içine güzel oluyor. Adamların işçiliğini görmeden yaptırma ama sacı bazıları içine sıçıor alet göze inanılmaz çirkin geliyor.
-----------------------------hocam açıklama için sağolasın.
bizim ps ler için kutulartımız var kilitli.
ps görükmüyor sadece kol ve kablo çıkışları var.
normal hdd alsam ps formatında biçimlendirsem usb ile bağlasam olurmu acaba
-
ha ben soruyu tamamen farklı anlamışım ozaman :D
Olmaz öyle hacım. Harddisk boot olmaz.
-
Slim ps2 lerin bildiğiniz gibi harddisk yuvası yok, fakat aletin içinde ide sürücüsü var, nette bağlantı şemaları da var, anakart üzerineki pinlere lehim yapılıp dışarıdan herhangi bir harddisk bağlayabiliyorsunuz.
Fakat daha zahmetsiz, çipsiz vs. yöntemi de var, üstte arkadaşlar mucizeymiş gibi bahsetmişler çipsiz memory card ile bootlama olayını ben yıllardır kullanıyorum :)
"FreeMcBoot" exploit/yazılımının isosunu netten indirip cdye yazdırın, alete takın boş bir memory card a yükleme yaptırın, sonra o memory card takılı olduğu sürece konsol farklı bir menü ile başlar, bu moddayken herhangi bir aparatla (usb stick/usb hdd/cd/ethernet) istediğiniz yazılımı çalıştırabilirsiniz.
Fat32 formatlı bir hdd içinde herhangi bir yere "UsbAdvance" programının elf dosyasını koyun, harddisk içine oyunları "UsbExtreme" isimli programla pc üzerinden yüklüyorsunuz (iso yada dvd den yükleyebilirsiniz). sonra harddiski konsola takın, ps2 ana menüsünde "UlaunchElf" isimli bir seçenek olacak, onu seçin, bir dosya gezgini arayüzü başlayacak, hdd yi seçip içinden UsbAdvance.elf dosyasını bulup çalıştırın ekrana tüm oyunlar listelenir, ve direk oynayabilirsiniz.
Her oyun UsbAdvance ile çalışmayabilir, çalışanlar da ps2 nin usb portlarının USB 1.1 olması yüzünden biraz geç açılabilir, ara filmleri takılabilir, güncel tam uyumluluk listesi için şuraya bakabilirsiniz: http://list.sksapps.com/
Biraz karışık gelebilir fakat fikir vermesi açısından yazdım, yazılımları ufak bir araştırma ile bulabilirsiniz, youtube dan yapılışlarını izleyebilirsiniz, basit.
-
çok sağolasın trampfd hocam
-
dayı o olayı geliştirdiler ama dediği gibi arkadaşın biraz pahalı oluyor ama sonra sağlam oluyor sorunsuz çalışıyor ama öyle al hdd bağla çalışmaz donanıma müdahale gerekli.