Slogan Tescilleme ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hacilar bu slogan tescilleme muhabbetini bileniniz var midir. Marka tescili ile ayni surecte isliyormus sanirim. 

Simdi X firmasinin bir slogani var, yiilar once ben bulmustum. Firma slogani aktif olarak kullaniyor ancak firmanin sadece kendi adi tescilli. Slogan tescilli degil. Simdi ben slogani tescil etmek istiyorum kendi adima. Daha sonra da firmaya satmayi onerecegim :)

Surecle ilgili bilgisi olan var mi.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

hergün bir kurnazlık daha öğreniyorum.

milkanın renk tescillediğini duymuştum,  o renkte ambalajı olan çikolata satamayacak.

da sloganı yeni duydum

ancak şöyle birşey var o firma bayadır kullandığı için tescillesen bile onlar karşı bir dava açabilir diye biliyorum

ama tam emin değilim öylede birşey vardı bak :)

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sammy
    Sammy's avatar
    Erkek

Hocam eğer o firmayla özdeşleşmiş ve bir süredir de kullanıyorsa sen tutupta ben bunu tescillicem diyemezsin. Örneğin; "Ateş Seni Çağırıyor" artık Burger King ile tanınmış olduğundan sen bu benimdi diyemezsin. 

ben sadece ben
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

En son haberde okudum. Sony "lets play" sloganını ya da cümlesini tescillemek istemiş ama izin vermemişler

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sammy
    Sammy's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı

En son haberde okudum. Sony "lets play" sloganını ya da cümlesini tescillemek istemiş ama izin vermemişler

Aynen durum bu halka insanlığa mâl olmuş slogan, isim tescillenemez. 

ben sadece ben
Toplam Hit: 954 Toplam Mesaj: 5
markatescil slogantescil