Soba"Lı Evde Oturanlar Aman Dikkat!
-
Arkadaşlar sabahın erken saatlerinde iş başvurusuna gitmeden bir traş olayın dedim, ardından yeğenimi göresim geldi, Gittiğimde bitişik müstakil binanın giriş katında bir kalabalık gördüm. Daha 1 hafta önce taşınan aile sobadan zehirlenmiş. Anne yoğun bakımda, küçük çocukları hakkın rahmetine kavuşmuş. Baba fabrika işçisi işte. Çocuk daha ilköğretim 2. sınıf öğrencisi. Çocuk mosmor olmuş, vücut resmen donmuştu.
Benim tahminim baca arızalı idi, daha doğrusu adım gibi eminim. ( Açıklaması uzun hikaye ). Çünkü malumunuz ülkemizde baca temizliği yeteri kadar gerken dikkat çekmiyor.
Sizlerden ricam gece yatarken lütfen dikkatli olun, kömür atmayın, soba sönmeden yatmayın. Bacanızı temizleyin / temziletin.
Görünün oki bu kış sert ve çetin geçecek.
İleride pişman olmamak için, sevdikleriniz için gereken önemi gösterin.
Çünkü bu dünyada kış mevsimide zengin'e, yaz mevsimide zengine,
GÖNÜL İSTERKİ HERKES KALORİFERLİ DAİREDE OTURSUN.
ALLAH HERKESE NASİP ETSİN.
-
Gidenlere allahtan rahmet kalanlara sabır diliyorum ne diyeyim şimdi perişan durumdalardır. anne kurtulur inş ama büyük ihtimalle henüz haberi yoktur olanlardan off off çok kötü bi durum yav :(
-
konuda belirtildigi gibi nedeni kömür;
içersi sogumasın diye yatmadan önce atılan kömür yanmadıgı taktirde karbondioksit gazı çıkartıyor bacanın tıkanık olması yada dışardaki lodos bu gazı evin içine püskürtüyor ve sonuç acı...yatmadan önce kömür atmayı eger atıysanın kömürün yanmasını bekleyin
-
O yaşlardayken bende sobadan zehirlenmiştim. Ranzanın üst tarafında yatıyordum. Kardeşim alt tarafta.Bizim oda sıcak olsun diye kapısı açıktı sobanın olduğu yerle. Soba az yanıyordu yattığımızda. Dışarda lodosta yoktu. Gece ne olduysa duman çıkmamış sobadan odanın içine...
Neyse ben sanırım ranzanın demirini mi ne tekmeliyormuşum :D İşte bizimkiler uyanmış direk acile..
Ozamandan beri soba yakmıyoruz. Doğal gaz döşettik. Onuda kullanmıyoruz çok pahalı diye klima kullanıyoruz 3 - 4 yıldır. Sorun yaşamadık :D
-
Ben kayseride oturuyorum. burda kış çok sert geciyor. doğal gaza para yetiştiremediğimiz için gecen gün soba kurduk. İnsallah bu kışıda kazasız belasız atlatırız.
-
bizde soba kullanıyoruz ama geceleri yakmıyoruz sobayı ne olur ne olmaz. her gün görüyoruz tv lerde. bizim başımıza gelmeyeceği ne malum.dikkat etmek lazım.
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------konuda belirtildigi gibi nedeni kömür;
içersi sogumasın diye yatmadan önce atılan kömür yanmadıgı taktirde karbondioksit gazı çıkartıyor bacanın tıkanık olması yada dışardaki lodos bu gazı evin içine püskürtüyor ve sonuç acı...yatmadan önce kömür atmayı eger atıysanın kömürün yanmasını bekleyin
-----------------------------karbonmonoksit hocam.
solunum sistemini tamamen çökertir.
-
Sobalı evde oturuyosan butür şeylere çok dikkat edecen yav,pisi pisine gidersin yoksa :S
-
gece sobaya kömür atıp yatarsalar olacağı bu bende sobalı evde oturuyorum ama bütün gün soba yandığından geceye kadar içersi sıcak oluyor gece ye doğru soba söndüğünde uyuyorum içerisi zatewn sıcak oluyor ancak sabaha karşı üşürsün bırak ta o kadar üşüyelim yani bir şey olmaz buna dikkat edilmesi gerek