Socket.İo VDS Bağlantı Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h0rtl4kk
    h0rtl4kk's avatar
    Erkek

Edit: Vdsde 3000 portunu açınca sorun çözüldü. Bu kadar basit olacağını düşünmemiştim :)

Merhaba, Unity3D oyun motoru içinde linkteki socket.io eklentisini kullanıyorum. https://www.assetstore.unity3d.com/en/#!/content/21721 (Geliştirici artık destek vermiyor fakat hala kullanılabiliyor.)

Url kısmına ws://localhost:3000... veya ws://192.168.1.41:3000... yazdığım zaman bağlantı sağlanıyor. Buraya kadar bir sorun yok.

Corelux'dan aldığım VDS'e Nodejs'i kurup bir dosya içerisine socket.io ve express'i yükledim ama VDS'in ipsini client kısmına aşağıda yazdığım urlyi girdiğim zaman bir türlü bağlantı sağlanamıyor. (Konsolda connected diyor herhangi bir mesaj alıp gönderemiyorum)

ws://1xx.8x.1xx.8x:3000/socket.io/?EIO=4&transport=websocket veya ws://1xx.8x.1xx.8x:3000/

VDS'de windows kurulu. Uzak masaüstü ile bağlanırken sertifikayla ilgili bir uyarı veriyor yine bağlan deyip bağlantıyı sağlıyorum.

Sorun sertifikalarla ilgili olabilir mi? Sunucuda yapmam gereken bir ayar varmıdır?

h0rtl4kk tarafından 26/Oca/19 01:06 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1520 Toplam Mesaj: 1
socket io socket.io socket