Solidworks Denklem Sorunu (Çözüm)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Gençler

Bilenler bilir,

Soldworks'te bir ölçü bir başka ölçüyle ilişkilendirilebilir

Örneğin bir dik dörtgen çizer eni boyununun iki katı olsun istersiniz, 

Fakat bazen solidde bu özellik çalışmayabiliyor

Zaman zaman karşılaştığım bir sorundu, tesadüfen (kendiliğinden çözülülyordu )

http://my.solidworks.com/reader/forumthreads/98708/solidworks-2015-win-81-problem-with-equations

şu linkte çözümü var , ingilizce

Ben kısaca anlatayım, 

1. Solidi kaldırın
    2. windowsu yeniden başlatın
    3. windowsunuzun türüne göre "kayıt defteri yöneticisi"  "regedit"i -yöneticiolarak- çalıştırın ( başlat > arama> regedit )
    4. kayıt defterinde 
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Installer
      adresini bulun ,
      --eğer "Installer" yoksa windows'a sağ tıklayıp Yeni Anahtar yaratıp İsmini aynen Installer yapın
      --- Installer 'e  sağ tıklayıp tipini de sağ tık menüden ayarlayıp DWRORD VALUE olarak ayarlayın
    5. Installer e sağ tıklayıp yeni DWORD değeri oluşturun ismini aynen RemappedElevatedProxiesPolicy olarak ayarlayın ve bu değeri 1 yapın onaylayıp çıkın
    6.  Bilgisayarı yeniden başlatıp solidworks'ü yeniden 

bende çalıştı . size de de çalışır umarım..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

Hocam bende voyle bir sorun vardi ama şöyle oluyordu = yazip denklemi yazmam lazim ama kabul etmiyordu bununla çözülebilir mi ? 

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

8.1 de kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım.

Dediğin gibi dikdörtgende mi oluyor yoksa daha komplike bir denklem mi giriyorsun? Recursive diye adlandırdığım denklemlerim bile var problem yok bende

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    csr288 bunu yazdı

Hocam bende voyle bir sorun vardi ama şöyle oluyordu = yazip denklemi yazmam lazim ama kabul etmiyordu bununla çözülebilir mi ? 

bir dene bakalım.. Regeditte bahsedilen "Installer" kaydı yoksa büyük olasılık ondandır..
    ltcelik tarafından 08/Ara/15 21:52 tarihinde düzenlenmiştir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

8.1 de kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım.

Dediğin gibi dikdörtgende mi oluyor yoksa daha komplike bir denklem mi giriyorsun? Recursive diye adlandırdığım denklemlerim bile var problem yok bende

Yok hiç bir şekilde bağıntı kabul etmiyor.. dörtgen şart değil..

---

BÜDÜT

Zaman zaman yaşadım ben . .. win7 ve önceki sitelerde de 

win7 de böyle bir anahtar yok.. .Net ve visual c++ eklentilerinde olduğunuı düşünüyordum.. bunları kurcalayınca genelde düzeliyorlardı.. mesela evdeki bilgisayarda win7 yüklü  böyle bir anahtar da yok fakat denklemler çalışıyor..

işyerindeki makinada ise w8 yküydü ve çalışmıyordu, W10 a yükselttim tüm güncellemelerini yaptım yine çalışmayınca geçen gün ingilizce a sorunu araştırnca bu çözümü uyguladım ve işe yaradı..

ltcelik tarafından 08/Ara/15 22:23 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı
    csr288 bunu yazdı

bir dene bakalım.. Regeditte bahsedilen "Installer" kaydı yoksa büyük olasılık ondandır..

yarın deneyip yazarım burayada . 

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02