Solidworks Denklem Sorunu (Çözüm)
-
Gençler
Bilenler bilir,
Soldworks'te bir ölçü bir başka ölçüyle ilişkilendirilebilir
Örneğin bir dik dörtgen çizer eni boyununun iki katı olsun istersiniz,
Fakat bazen solidde bu özellik çalışmayabiliyor
Zaman zaman karşılaştığım bir sorundu, tesadüfen (kendiliğinden çözülülyordu )
http://my.solidworks.com/reader/forumthreads/98708/solidworks-2015-win-81-problem-with-equations
şu linkte çözümü var , ingilizce
Ben kısaca anlatayım,
- Solidi kaldırın
- windowsu yeniden başlatın
- windowsunuzun türüne göre "kayıt defteri yöneticisi" "regedit"i -yöneticiolarak- çalıştırın ( başlat > arama> regedit )
- kayıt defterinde
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Installer
adresini bulun ,
--eğer "Installer" yoksa windows'a sağ tıklayıp Yeni Anahtar yaratıp İsmini aynen Installer yapın
--- Installer 'e sağ tıklayıp tipini de sağ tık menüden ayarlayıp DWRORD VALUE olarak ayarlayın - Installer e sağ tıklayıp yeni DWORD değeri oluşturun ismini aynen RemappedElevatedProxiesPolicy olarak ayarlayın ve bu değeri 1 yapın onaylayıp çıkın
- Bilgisayarı yeniden başlatıp solidworks'ü yeniden
bende çalıştı . size de de çalışır umarım..
-
Hocam bende voyle bir sorun vardi ama şöyle oluyordu = yazip denklemi yazmam lazim ama kabul etmiyordu bununla çözülebilir mi ?
-
8.1 de kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım.
Dediğin gibi dikdörtgende mi oluyor yoksa daha komplike bir denklem mi giriyorsun? Recursive diye adlandırdığım denklemlerim bile var problem yok bende
-
csr288 bunu yazdı
Hocam bende voyle bir sorun vardi ama şöyle oluyordu = yazip denklemi yazmam lazim ama kabul etmiyordu bununla çözülebilir mi ?
bir dene bakalım.. Regeditte bahsedilen "Installer" kaydı yoksa büyük olasılık ondandır..
ltcelik tarafından 08/Ara/15 21:52 tarihinde düzenlenmiştir -
NoktaliVirgul bunu yazdı
8.1 de kullanıyorum, hiç sorun yaşamadım.
Dediğin gibi dikdörtgende mi oluyor yoksa daha komplike bir denklem mi giriyorsun? Recursive diye adlandırdığım denklemlerim bile var problem yok bende
Yok hiç bir şekilde bağıntı kabul etmiyor.. dörtgen şart değil..---
BÜDÜT
Zaman zaman yaşadım ben . .. win7 ve önceki sitelerde de
win7 de böyle bir anahtar yok.. .Net ve visual c++ eklentilerinde olduğunuı düşünüyordum.. bunları kurcalayınca genelde düzeliyorlardı.. mesela evdeki bilgisayarda win7 yüklü böyle bir anahtar da yok fakat denklemler çalışıyor..
işyerindeki makinada ise w8 yküydü ve çalışmıyordu, W10 a yükselttim tüm güncellemelerini yaptım yine çalışmayınca geçen gün ingilizce a sorunu araştırnca bu çözümü uyguladım ve işe yaradı..
ltcelik tarafından 08/Ara/15 22:23 tarihinde düzenlenmiştir -
ltcelik bunu yazdıcsr288 bunu yazdı
bir dene bakalım.. Regeditte bahsedilen "Installer" kaydı yoksa büyük olasılık ondandır..yarın deneyip yazarım burayada .