folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Son Maden Yasası Ve Kazdağları

Son Maden Yasası Ve Kazdağları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek
     Arkadaşlar son maden yasası ve Kazdağları hakkında neler düşünüyorsunuz? Burda (Çanakkale) sürekli protestolar, mitingler, basın açıklamaları vs. oluyor. Kazdağları'nda altın aranmasına karşı çıkılıyor. Bilgisi olanlar düşüncelerini paylaşırsa burda sevinirim.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek
    Son yasanın içeriğini tam olarak bilmiyorum ama bildiğim bişi var ki ..kaz dağlarının anasını belliyolar ..yazık :|

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

o civarda yığınla maden var zaten.. ama altın madeni açılmaya kalktımı millete ne oluyor anlamıyom anasını satayım...

altındamı çıkarmayacaz ula...

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek
    KAZDAĞI’NDA ALTIN ÇIKARILIRSA NELER OLACAK?
    * Kaz Dağı’nda altın çıkarılırsa; 1 trilyon ton toprak işlenecek, 400 bin ton siyanür kullanılacak.
    * Kaz Dağı’nda altın çıkarılırsa; 2 milyon 580 bin dönüm orman, 10 milyon zeytin ağacı etkilenecek.
    * Kaz Dağı’nda altın çıkarılırsa; su kaynakları azalacak ve kirlenecek.
    * Kaz Dağı’nda altın çıkarılırsa; orman köylülerinin geçim kaynağı azalacak ve göçe zorlanacak, 20 bin zeytin üreticisi, 80 bin zeytin işçisi ile 30 bin aile etkilenecek. Ürünlerimize alıcı bulamayacağız. Bölgemize turist gelmeyecek.
    * Her yıl zeytinden, zeytinyağından ve diğer tarım ürünlerinden elde edilen 650 milyon dolar ve ayrıca turizm gelirleri kesilecek.
    Bir altın madeninin ömrü 10 yıl… Kaz Dağı’nda altın çıkarılırsa; 10 yıl sonra siyanür çukurlarıyla üzerinde ot bitmeyen toprak dağları kalacak. 10 yılda verilen zarar yüzlerce yıl temizlenemeyecek. Siyanür ve ağır metallere maruz kalacak, zaman içinde ölümcül hastalıklara yakalanacağız.

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi_genclik06
    asi_genclik06's avatar
    Erkek

kesinlikle sizlere katılmıyorum arkadaşlar yasa gereği her kesilen ağaç için 10 ağaç dikilecek siyanür diyorsunuz bu a.q siyanürü her yerde her sanayi kolunda kullanılır bununda sadece % 1 maden tetkik de kullanılır şu an ülkemizin altın rezervleri % 60 diyebiliriz buda 350-400 milyar dolar arasında değişmektedir neden sadece biz altın aramaya başlayınca herkes eylem yapıyor gitsinler başka sanayii kollarına oralardada siyanür kullanılıyor arkadaşım yok ağaçlar çürüyecek yok toprak mahvolacak bırak bu işleri koza altın madenciliğe git altın çıkartma işlemlerine bir bak bakalım adamlar siyanürlü suyu arıtma ile % 90 içilebilir hale getiriyolar zaten ülkemiz ne zaman kalkınmaya ihracata kendini biraz olsun ekonomik olarak düzeltmeye başlasa ya terör yada cahil insanlar çıkıp doğayı katlediyolar ağaçlar mahvoldu çevre yandı kül oldu hassiktir maden yataklarına gidin maden çıkan yerlerde adamlar her sene zeytin toplayıp bu çevre katliamı oluyo diyen insanlara gönderiyolar bir kere ülkemizdeki maden arama uluslararası ödül almıştır çevre düzeninden kanmayın böyle şeylere dediğim gibi ne zaman biraz istikrar olsa bu ülkede bu a.q amerikası ingilteresi geliyo milleti kışkırtıyo bor madenleride var abicim şimdi amerikalılara satılsın onlarda siyanür kullanacak eee hadi onlarada birşeyler söylesinler hadi bakıyımmm yazık arkadaşlar millet cahil bizler cahil olmayalım tahribatta böyle düşüncesiz insanlar olamaz

kusura bakmayın sinirliyim bugünlerde kimsenin kalbini kırmak istemem sürç-ü lisan ettiysem  şimdiden affola

Toplam Hit: 771 Toplam Mesaj: 5