Son Problemler, Nedenleri Ve Benim Açıklamam [Holyzone]
-
Geçen günlerde hakkımda, turkserver hakkında açılan Mürid Holyzone"den host almadan önce okuyun konusunu bir çok mürid görmüştür.. evet karalayıcı bir eylem oldu, kendine göre sebepleri vardır arkadaşımızın birşey demiyorum..
Bu konuyu açtığım için özür diliyorum, fakat konularda gördüğüm abuk sabuk mesajlar akabinde yazmak zorunda kaldım, kimsenin aklında dolandırıcı olarak kalmak istemem...
Pekii olay neydi ? Ne olması gerekirdi..?
Olay tüm müşterilerimize açıkladığım gibi tamamen datacenter kaynaklı bir problemdi bizimle hiç bir alakası yoktu.
Kimsenin 15-20 lirasını alıp bir yere kaçmadık . Kaçsa idik dolandırıcılık bu olurdu. Müşterilerimiz 1 hafta gibi bir kesinti yaşadı ardından hat ve yeni bir server kiraladık. Müşterilerimizin hizmeti devam etmekte. (1 haftalık kesinti dolayısıyla özüntü maksadıyla hepsinin süresi 1 ay uzatıldı)
Gelelim yedek olayına, en çok canımızın yandığı nokta.
Kullanım koşullarımızda üstüne basa basa yedek her ne olursa olsun bize ait değildir, kullanıcıya aittir demiştik. Diğer hosting firmalarıda bunu söyle ve size hiç bir yedekleme opsiyonu sunmaz :) ücret isterler anca öyle sunarlar, biz bedava sunduk ve olabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamıyacağımızı belirttik.
Kullanım koşullarında yazılmış olan bir maddeydi bu. Hiç bir şekilde maddenin dışına çıkılmamışdır veya herhangi bir sahtekârlık söz konusu olmamıştır.
Fakat bazı arkadaşlarımız hukuku, maddeleri göz ardı ederek, yakışmacak hareketler sergilemektedir.
Hiç bir şekilde yasadışı bir işlem yapılmamıştır, müşterilerimizin hizmeti kaldığı yerden devam etmektedir, hesap yenileme talebleri : livesupport@turkserver.org adresinden devam etmektedir.
Gelelim son noktaya, bir şekilde yasadışı işlem yapmadığımız, herşeyi Kullanım koşullarında belirttiğimiz ve dilememizin gerekmediğine rağmen milyonlarca kez özür dilememize ve ek hediyeler vermemize rağmen bazı arkadaşlar adımı, adımızı sahtekâr a çıkartma eylemine devam etmektedir...
Bu arkadaşlara söyleyeceğim sözüm şudur, Hiç bir kurumu, kuruluşu, kişiyi mantıksız, nedensiz, belgesiz, sebepsiz bir şekilde sahtekâr veya dolandırıcı ilan edemezsiniz, yeniden böyle birşey gördüğüm taktirde ilk işim avukatım ile görüşmek olacaktır. -
tamamen haklı. ben de bir süre önce kendisinden alıyordum hostingi. kendisinin hiç kötü niyetli bir yaklaşımını görmedim hiçbirşeye
-
ücret isterler anca öyle sunarlar, biz bedava sunduk ve olabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamıyacağımızı belirttik.
lafı hiç iyi olmamış holy kusura bakmada :) free veriyosun diye adamlara ben karışmam olmaz...
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------ücret isterler anca öyle sunarlar, biz bedava sunduk ve olabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamıyacağımızı belirttik.
lafı hiç iyi olmamış holy kusura bakmada :) free veriyosun diye adamlara ben karışmam olmaz...
-----------------------------hostingi bedava tuttuğumuzdan bahsetmedim serkan, yedekleme araçlarını bedava tuttuğumdan bahsettim
demek istediğim şu idi :
başka hosting firmaları da aynı koşulları belirtir fakat size hiç bir yedekleme imkanı sunmaz. Sadece ücret karşılığı hostunuzu yedekleyebilirsiniz
biz müşterilere bu imkanları hiç bir çıkar ve para gözetmeden sunuyorduk..
-
adam 1 haftayı telafi etmek için 1 ay vermiş iyi niyetini göstermiş
daha napsın?
-
Tabiki herkes mosquit0 cevabını bekliyo
-
o konu boşu boşuna açıldı ve büyütüldü
holy nın anlattığı gibi örneğin ben bir web sitesi açsam ve yedek almasam oluşacak bir sorundan her zaman ben sorumluyum
tamam adam 1 hafta hizmet verememiş ama sonrasında 30gün bedava vermiş
siz ne olursa olsun bir tedbirlerinizi alın sonra ilerde sorun yaşamayın, ,
-
Güzel açıklama ayrıca mağduriyetleri elinden geldiğince halletmiş durumda. Söylediği gibi her türlü yedeğinizi kendiniz almanız gerekmektedir. Yedek almayıp site gittikten sonra laf söylemek, bilgisayarcıya format attırdıktan sonra sizin kullanım hatanızdan dolayı problem verince bilgisayarcıya pislik atmak ile eş değerdir.