folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Son Üç Yılda Sayısı 155‘E Varan İnsan-Hayvan Karışımı Embriyo Üretildi

Son Üç Yılda Sayısı 155‘E Varan İnsan-Hayvan Karışımı Embriyo Üretildi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İnsan klonlamaya az kaldı

İngiltere'nin önemli üniversitlerinden College London, Newcastle College ve Warwick University'de son üç yılda sayısı 155'e varan insan-hayvan karışımı embriyo üretildiği ortaya çıktı.

İngiltere İnsan Kısırlık ve Embriyoloji Birliği tarafından verilen izinle insan hayvan melezi embriyoların üretildiği tek ülke olan İngiltere’nin bu uygulaması tepki çekti. İngiliz bilim insanları, yapılan deneylerin insan ve hayvan türlerinde istenmeyen değişikliklere yol açabileceği konusunda uyardı. Embriyolar insan sperminin hayvan yumurtasıyla döllenmesiyle oluşturuluyor. Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara çare bulmak için üretilen insan hayvan karışımı embriyolar yüzde 99.9 insan, yüzde 0.1 hayvan bileşiminden oluşuyor.

İNSAN KLONLANMASININ YOLUNU AÇIYOR
    Milliyet'in haberine göre, insan hücrelerinin hayvanlardan alınan yumurtalara katılması ile üretilen melez (hibrit) embriyolar, özellikle genetik nedenlerden ötürü görülen Alzheimer, Parkinson gibi hastalıkların tedavisinin bulunmasında kullanılmak isteniyor. Yalnız yaşayan ya da lezbiyen evlilik yapmış vatandaşların yapay döllenme ile çocuk sahibi olması da böylece daha kolay hale gelecek. Hastaları kurtarmak amacıyla genetik olarak uyumlu “Kurtarıcı Kardeş” yaratmanın da önünü açan araştırmalar,“insan klonlanması”nın önünü açtığı için muhafazakar çevrelerin tepkisini çekiyor.

MELEZ (HİBRİT) EMBRİYOLAR NASIL ÜRETİLİYOR?
    İnsan hücresinin temel bileşeni olan çekirdek, bulundurduğu tüm genetik geçmişini taşıyan DNA’sıyla birlikte dişi hayvan (inek ya da tavşan) yumurtasına enjekte ediliyor,

Enjeksiyonun ardından dişi hayvan yumurtasının tüm genetik özellikleri yok ediliyor. Bu aşamada hayvan yumurtası, insan DNA’sı için konukevi haline geliyor.

Konukevi haline gelen hayvan yumurtası, bu andan itibaren vücut dokuları kromozom farkı gösteren, iki ayrı türe ait özellikler gösteren bir embriyo haline geliyor. Bu evrede dişi hayvan yumurtası % 99.9 insan hücresi özelliği gösteriyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostok
    Lostok's avatar
    Erkek

güzel haber Allah kimseye çaresiz hastalık vermesin

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

bilim kurgu filmlerindeki yaratıkları yapacak bunlar 

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Maymuna doğru gidiyoruz velhasıl,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

xxjokerxx bunu yazdı:
    -----------------------------

bilim kurgu filmlerindeki yaratıkları yapacak bunlar 

ewet en basit örneğide deney filmiydi ne insan ne haywandı 

dewdim dewrildim geldim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aytekinet
    Aytekinet's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

Maymuna doğru gidiyoruz velhasıl,

maymundan geldik diyorlar geri maymuna mı dönüyoruz diyosun abi :D

Kendini bulmak istiyorsan, kendin için düşün.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dede
    dede's avatar
    Erkek

İnsana insan olmayı öğrettikte sanki .. :)

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Kendi fikrimce ve yaptığım araştırmalar çerçevesinde, özellikle büyük devletlerin insanları clonlamadan öteye çoktan gittiğini düşünüyorum, neticede einstein gibi zeki insanların dna'ları hala saklanıyor, bu dnalar kullanılarak yeraltı tesislerinde yüzlerce einstein su an büyük devletlere belki de daha buyuk oluşumlara hizmet veriyor, hafif kaçık bir dostum şöyle demişti, bunlar varya bunlar muhammedin dna'sını bile çalıp (mezarı biliniyor) yeniden vucut buldurmuşlardır. Konu çok dağılmasın, ölümsüzlük clonlama bunlar büyük ihtimalle başarı sağlanmış konular ancak bizim haberimiz yoktur tabi =)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _OrioN_
    _OrioN_'s avatar
    Erkek

Ben Metal fırtına 2 de okumuştum israilliler Atamızın Naaşını çalıyodu, onu klonlamaya çalışıyodu.Bu tabi kurgu ama israil in gonem mi genom mu öyle bi efsanesi varmış efsaneye göre büyücüler çamurdan yaratık yapıp kafasının üstüne bir dua yapıştırıyorlarmış o kağıt canavar üstünde kontrolü sağlıyomuş fakat tek bi kural varmış tek bir gün o kağıdı çıkartıp çamurdan yaratığı dinlendireceklermiş, bir zaman o kağıt 7 gün kafasında kalmış canavar haftanın son günü bi şekilde kaçmış...

Yahudiler haftanın bir günü bütün işlerini bırakıp kendilerine zaman ayırırlar ve herkes evinde ayin yapar, buna sebt günü denir.

Klonlamayla ne alakası var peki bunun günümüzde önemli insanların fenotiplerini kullanarak insan klonlayıp onların kontrolünü çiplerle filan sağlayabiliyolarmış

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ushanka
    Ushanka's avatar
    Erkek

Tehlikeli işler bunlar...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

chimaera mi bunlar anlamadim :]

=)
Toplam Hit: 2268 Toplam Mesaj: 11