folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sonda Takımı Hakkında Yardım Lazım ?

Sonda Takımı Hakkında Yardım Lazım ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Babam bir kaza geçirdi ve omuriliğindeki bir parça kırıldı,ameliat olduk,hastanede yattık,tedavi gördük vs. şu an evdeyiz bayram biter bitmez Bakırköy Devlet hastanesindeki doktorumuzun dediği gibi üroloji kliniğine gittik bizim işimiz idrar için kullanılacak hapları kullanmanızdan yani 6 ay sonra devreye giriyor dediler,aksonların zarar görüp görmediğini nörolojiden öğreniceksiniz dediler nörolojiye gittik beyin cerrahisine sevkettiler lan salak dedim bizim doktorumuz beyin cerrahı değilse omur ilik ameliyetını nasıl yapıyor ? Hepsini geç bizi neden ürolojiye gönderiyor hadi onuda geç üroloji neden nörolojiye gönderiyor cevap gayet açık ve netti;bizim işimiz değil.

Son sonda takımından bu yana 14 gün geçti yarın özele çıkıcaz fakat sonda takılalı çok olduğu için böbreklerde ağrı yapmaya başladı.

Sizden öğrenmek istediğim sonda takımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ? Doktor takarken bakmıştım lazım olcaak diye fakat doktor kayganlaştırıcı bir krem kullanmıştı eczanelere sordum soruşturdum sonda kullanımı için özel bir kayganlaştırıcı yok dediler.Sonra bu sonda standart devlet sondası ucunda iki delik var bu deliklerin bir yere oturması mı gerekiyor yoksa ben bu sondayı herhangi bir kayganlaştırıcıyla sıvayıp itebildiğim kadar itecek miyim ??

Nedir,ne değildir konuda bilgi sahibi olanlar yazarlarsa çok sevinicem,şimdiden teşekkürler..

Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

hocam hiçbir espirisi yok rahat hareket etmesi için herhangi bir kayganlaştırıcıyı sürdükten sonra itebildiğin kadar it delikler fln bir yere oturmicak...

geçmiş olsun yardımcı olabileceğimiz başka bir konu var mı?

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Çok teşekkürler hocam,ben şimdi eczaneden kayganlaştırı diyemi sorayım peki ? Bildiğim kadarıyla başka şeyler içinde kayganlaştırıcı var neticede biz plastiği kayganlaştırıcaz birde standart sondalar haricinde aynı amaçla kullanabileceğimiz başka bir prototipi var mı bu idrar sondalarının,bilgin var mı ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

yok hocam sonda standart olur. kayganlaştırıcı olarak vazelin kullanabilirsin hacı hiçbir problem yaratmaz. sondanın zaten tek espirisi idrar kanalında problem olduğu için böbreklerdeki idrarı vücuttan cıkarabileceğin bir açıklık sağlamak sonda dediğin şey bildiğin küçük su borusu :D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    West
    West's avatar
    Erkek

Bildiğim kadarı ile sondanın numaraları haricinde başka dikkat edileceği bir husus yok. Ayrıca sıvı vazelin dersen eczaneden alabilirsin..

west[at]tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Sonda zaten ayrılmıştı yani sonda almam gerekmiyor ama numaraları olabileceğini öğrendiğimde iyi oldu,çok sağolun gidip halledeyim ben şu işi..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

bilmediğin şeyi kurcalama.

pederin aleti bozarsın, idrar yollarının enfeksiyon kapmasına sebep olursun.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

hocam bunu zaten doktorlar değiştirmiyor biz bu mereti bugünden sonra günde 4-6 kez tak çıkar yapıcaz.İlki acemiliğimize geldi biraz panik yaptım tabi ama artık daha kolay olur bu arada çıkartırken sondayı biraz kan geldi bu normal midir daha önce sonda kullanılan bir hastaya bakanların bir fikri var mı? Düzenli kullanıma geçmedik henüz bu sonda 14 günlüktü o yüzden mi kan geldi bilgisi olan var mı

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    West
    West's avatar
    Erkek

Sondayı çıkardığında (çok fazla olmamak kaydıyla) kan gelmesi normal. Sen yinede işini sağlama al doktora sor.

west[at]tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Allah kimseyi düşürmesin fakat bu konuda yardıma muhtaç kalanlar olabilir diye yazıyorum keza ne nette ne de doktorların yönlendirmesinde tam olarak bilgilendirilmemişim...

Şimdi aylık düzenli kullanım için rapor yazılmadan önce yani ameliyattan sonra bize verilen sonda şunun aynısıydı;

Rapor çıktıktan sonra kendinden jelli olan şu sondalardan aldık 240 adet;

Şimdi kendinden jelli sondalarda bir sorun yok takmada yada çıkarmada sadece steril eldivenlerle ve sondanın mesaneye girecek kısmından aşağı doğru yaklaşık bir karış kadar yeri hiç bir şekilde elle utulmayacak bunu medikalciler bile söylemedi bize hemşireden öğrendim yani kendinden jelli sondaya geçilmişse en yakın sağlık ocağından bu konuda yardım alabilirsiniz sosyal güvenceniz varsa hiç bir ücret almadan kurumdaki hemşireye de taktırabilirsiniz zaten bir kaç kez gösterdikten sonra o kendi kendinizde gayet rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Ama ilk resimdeki sonda uzun süreli sondalar olduğu için çıkartmasını KESİNLİKLE öğrenmelisiniz.Bu sondalar şişirildiği için penisin içinde Kafçik misket büyüklüğünde duruyor bunu benim bilinçsizce yaptığım gibi ASLA DİREK ÇEKEREK çıkartmaya ÇALIŞMAYIN ! Bu hastaya acı verdiği kadar çokta tehlikeli birşey !!!!

O sandanın resimde de gördüğünüz gibi iki adet ucu var biri idrarın çıkması için diğeri ise şırınga yolu ile sondanın ucunda biriken havayı almak için işte bizim hata yaptığımız yerde burasıymış uzun süre kaldı diye sonda panik yaptık halbuki ertesi gün özele çıktık herşeyini öğrendik ben salak gibi bunun havasını almadan çıkardım.Jelli sonda kullanımına henüz yeni geçtik fakat tahminimce onda da bir kan gelme olayı falan olmayacak çünkü kan gelmesi normal değil hatalı sonda çıkartımından kaynaklanan birşey olduğuna kanaat getirdim.

Dikkat etmeniz gereken tek şey bu ! Hastanızda halen ilk resimdeki sonda takılıysa- (ki en fazla 14-15gün) takılı kalması lazım bu süreç içinde hasta halen hastanedeyse yine aynı sondadan takılır değiştirilmek kaydıyla rapor çıkmadığı için- kesinlikle kendiniz çıkartmaya çalışmayın ! Bu çok acaip ve yapılması pekte istenmeyen bi iş olduğu için yardım bulmakta zorlanabilirsiniz,size yardım etmesi gereken medikalciler size yardım etmeyebilir dahası sağlık ocağına bile gittiğinizde sonda takımı/çıkartımı yapacak bir hemşire bulamayabilirsiniz fakat dediğim gibi ne olursa olsun özelde çıakrtın doktora çıkartın ne yaparsanız yapın kendiniz çıkartmayın kendiniz çıakrtacaksanız bile şırınga ile diğer delikten havasını almayı unutmayın ! Şırıngayı bastırmıcaksınız buraya dikkat geriye doğru çekerek havasını alacaksınız ama bunu zaten halledecek bir hemşire/doktor vs. bulduysanız bunu dahi yapma kalkışmayın !

Jelli sonda kullanımına geçtikten sonrası zaten kolay onlarda şişme,sondayı takılı tutma gibi durumlar olmadığı için mesaneye ittirip idrarın gelmesini bekleyeceksiniz idrar çıktıktan sonra hemen kaldırıp çöpe atacaksınız tek kullanımlık zaten ne bir eğitim ne bir uzmanlık gerektiren birşey değil o sondaların kullanımı kolay fakat onda da dediğim gibi hijyene çok ama çok dikkat etmelisiniz sondaya bir mikrop bulaşırsa Allah muhafaza ...

Umarım hiç kimseye lazım olmaz bu bilgiler,ama bu bilgileri okurken sonunda buldum diyeniniz varsa da Allah acil şifalar versin,derdi veren Allah dermanı vermese bile sabrını veriyor inanın önceden böyle birşey düşünseydim yani sürekli sonda kullanımı...Büyük abdesti kontrol edememe...Önceden asla başa çıkılmaz,imkansız bir dertgünden güne adamı bitirecek,öldürecek birşey  derdim fakat şimdi hiç öyle demiyorum gayette üstesinden gelinebilir  ama yine de Allah kimseyi düşürmesin...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek

allah acil  şifa  versin   ne diyelim

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
Toplam Hit: 3969 Toplam Mesaj: 11