Sondaj İçin Güneş Enerji Sistemi
-
Selamlar. İstanbul Silivri'de hobi bahçemde sondaj var. 1.5kw 2hp dalgıç pompa ile su alıyorum. Sistemi çalıştıracak güneş enerji sistemi kurdurmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı? Kendisi bu işi yapıyor olabilir veya işine güvendiği birine yönlendirebilir.
-
Bana da aynısından lazım gibi. memlekette 3 dönüm civarı bi bahçe için 4 metre derinliğindeki suyu 100 metre ileri basacak bi sistem veya damlamaya verebilecek bi sistem lazım. damlamada sulama zamanlamasını kendim hallederim de kuyudan suyu benzinli motorla çekmek dert.
-
BosphorusPasha bunu yazdı
Bana da aynısından lazım gibi. memlekette 3 dönüm civarı bi bahçe için 4 metre derinliğindeki suyu 100 metre ileri basacak bi sistem veya damlamaya verebilecek bi sistem lazım. damlamada sulama zamanlamasını kendim hallederim de kuyudan suyu benzinli motorla çekmek dert.
Maliyet sebebiyle mi benzinli motor kullanmak istemiyorsun hocam? Çünkü ben güneş enerjisi kurulumu çok yüksek bir maliyete çıkarsa alternatif olarak kapalı kasa dizel jeneratör düşünüyorum.
-
shia bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
Maliyet sebebiyle mi benzinli motor kullanmak istemiyorsun hocam? Çünkü ben güneş enerjisi kurulumu çok yüksek bir maliyete çıkarsa alternatif olarak kapalı kasa dizel jeneratör düşünüyorum.
hayır hocam, aksine benzinli daha kompakt ama benzinli motor da sürekli sulama yapmadığım için hem uzaktan çalıştırma yapamıyorum zamanlama olayı olmuyor hem de motor dışarıda olması gerektiği için motor ile kuyu arasındaki su kuyuya geri dönüyor ve suyu çekene kadar vakit harcıyor. zırt pırt uğraşıyoruz motora su gelene kadar. 30 dk sulama yapcaz 30 dk su çeksin diye uğraşıyoruz. bu yüzden kuyu içine indirilen elektrikli pompalar daha mantıklı. ama en önemlisi otomasyon kolaylığınıın elektrik te çok daha basit olması..
-
Normalde bu işi yapan biriyim enerji sistemleri mühendisiyim, çoğunlukla büyük sahaları kontrol ediyorum şuan ama iletişim bilgilerini atarsan istanbulda bir arkadaşım var ona yönlendirebilirim. ortalama 2-3 k dolar tutar bilgin olsun. Kendim az çok anlarım dersen malzeme listesi verebilirim, nasıl işine gelirse.
-
mesaj bulunsun
-
memed535 bunu yazdı
Normalde bu işi yapan biriyim enerji sistemleri mühendisiyim, çoğunlukla büyük sahaları kontrol ediyorum şuan ama iletişim bilgilerini atarsan istanbulda bir arkadaşım var ona yönlendirebilirim. ortalama 2-3 k dolar tutar bilgin olsun. Kendim az çok anlarım dersen malzeme listesi verebilirim, nasıl işine gelirse.
PM attım
-
1-uzaktan çalışabilen jeneratörler var telefonla start dersin kuyudaki pompa çalışır damlamalara su gönderir.
2- çıkışa basınç ölçer koyarsın olaki hortum patladı su boşa akıyor yada kuyudaki pompa arza yaptı su göndermiyor
3- basınç ölçeri görebilecek online kamera hem jeneratörü hem kuyudaki pompayı gözetleyebilecek
en ekonamik bu olur
benzinli motorda ise kuyudan su çekmede iki de bir uğraşmassın boruları hava almıcak şekilde monte et ve su aldığın yerde klipesi olsun.