Sony Ericsson Xperia Camera 72 Dpi Hakkında
-
Sony ericsson xperia neo v(5 mp kamerası var) olsun neo mt15i(8 mp kamerası var) olsun wt19 live walkman olsun(5 mp kamera) bunlar çekilen fotoğrafların hemen hepsi 72 dpi çözünürlükte oluyor. Ama bir nokia e72-1 5 mp telefon 300 dpi çözünürlük veriyor. Arada ne var derseniz resme yaklaştırdığımızda ekranda böyle bulanık noktalar çıkıyor ama nokiada böyle bir problem yok.
Bunu anlayamıyorum bir türlü? sony ericsson neden böyle yapıyor nokia neden yapıyor? Aydınlatacak biri olursa sevinirim. teşekkürler.
-
bir ara 96 dpi çekmişti. Genellikle bir çoğu 96 dpi çözünürlükte çekiyor. Anlayan varsa bir çözüm bulabilirmiyim ? Yazsanız birşeyler teşeekkür ederim.
Cevapları sonra mutlaka kontrol edicem...
-
bilgisi olan var mı?
-
dpi = dot per inch = türkçesi: inçkareye düşen pixel sayısı.
bildiğim kadarıyla :
1) dpi resmi basmıycaksan bi anlam ifade etmez
2) basıcaksanda aynı çözünürlükteki resim aynı baskı boyutunda aynı dpi ı verir :/
-
Niye olduğuna dair net bi bilgim olmadığı için hiç atıp tutmuyorum,ama sana diyeceğim şu;
kullandığım hiç bir nokia telefonun kamerasından memnun kalmadım. Telefon ilk zamanlarında net çekiyor bikaç ay sonra cırtlıyor,2mp cameranın çekimi vgadan kötü oluyor. 5300,5310,5800 kullandıklarım. Şu anda galaxy ace kullanıyorum 5mp kamera var flash var ayna gibi çekiyor. Ayrıca san şunuda sorayım; telefonun kamerasıyla profesyonel fotoğrafçılık yapmayı falanmı düşünüyorsun? Ne kadar kaliteli olursa olsun telefon kamerasının amacı anı yakalamak,ya da feysbuka koymalık resim çekilmek falan. Poster baskı yapmıycaksan çek gitsin işte niye takılıyosun ki bu kadar? Ayrıca neo v kardeşimde var gayet güzel çekiyor? hd vidyo kaydı falan alabiliyosun,canavar gibi makina. Kullanmana,keyfine bak dpisine takılma eğerki rahatsız edici derecede kötü çekmiyorsa :)
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------Niye olduğuna dair net bi bilgim olmadığı için hiç atıp tutmuyorum,ama sana diyeceğim şu;
kullandığım hiç bir nokia telefonun kamerasından memnun kalmadım. Telefon ilk zamanlarında net çekiyor bikaç ay sonra cırtlıyor,2mp cameranın çekimi vgadan kötü oluyor. 5300,5310,5800 kullandıklarım. Şu anda galaxy ace kullanıyorum 5mp kamera var flash var ayna gibi çekiyor. Ayrıca san şunuda sorayım; telefonun kamerasıyla profesyonel fotoğrafçılık yapmayı falanmı düşünüyorsun? Ne kadar kaliteli olursa olsun telefon kamerasının amacı anı yakalamak,ya da feysbuka koymalık resim çekilmek falan. Poster baskı yapmıycaksan çek gitsin işte niye takılıyosun ki bu kadar? Ayrıca neo v kardeşimde var gayet güzel çekiyor? hd vidyo kaydı falan alabiliyosun,canavar gibi makina. Kullanmana,keyfine bak dpisine takılma eğerki rahatsız edici derecede kötü çekmiyorsa :)
-----------------------------Nokia kamera konusunda biraz daha titiz. adamlar 41 mp kamera yapmış. Bknz: Nokia 808 PureView
Sony nin HD video kaydı gerçekten mükemmel çok sevdim. Fotoğraf çekimi içimi biraz cız etti. Tabiki profesyonel çekim yapmayacam. Dediğin gibi anı yakalamak. Eksta cep telefonu yanında kamera mak. taşımak abes olur diye düşünüyorum kendim için en azından :) çok rahatsız edici değil fotoğraf çekimi ama aklıma takıldı işte...
teşekkür edeirm...
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------dpi = dot per inch = türkçesi: inçkareye düşen pixel sayısı.
bildiğim kadarıyla :
1) dpi resmi basmıycaksan bi anlam ifade etmez
2) basıcaksanda aynı çözünürlükteki resim aynı baskı boyutunda aynı dpi ı verir :/
-----------------------------resim basımına ihtiyaç duymuyorum pek. sanırım sineye çekeyim eywallah...