Sony Leptop FN Tuşu Parlaklık Ayarı Sorunu ?
-
Arkadaşlar elimde VAIO SVE1511P1EW model Sony leptop var. Amma velakin bu amk mun pcsine format attım recovery vs ne varsa hard diski sildim süpürdüm sıfırdan windows7 kurdum 64 bit home premium. Fabrika çıkışıda 64bit home premiumdu. Şimdi bütün sürücüleri yükledim tamam ama FN tuşuna basınca bütün fonksiyonlar çalışıyor görüntü parlaklığı tuşları çalışmıyor. Parlaklığı FN ye basarak kısıp açamıyorum. Araştırmalarıma göre VAIO Control Center'i kurmadığım için devre dışı oluyomuş FN tuşu.
İndiriyorum control centeri kuruyorum kuruldu diyo yeniden başlatılıyo ama bir bok yok ortada ne center kurulmuş ne başka bişey. Bütün driverleri ve softwarelerini yükledim bilgisayarın ama control centeri yükleyemiyorum. Onlarca control center indirdim ama hiçbiri açılmıyor yüklenmiyor çalışmıyor. Wİndows 8e göre olanı indirdim o da olmuyor. FN parlaklık tuşlarını birtürlü aktif edemedim kafayı yemek üzereyim biri bana yardım etsin.
Bilgisayar web sitesinde 2 farklı model olarak çıkıyor. Leptopun altında SVE1511P1EW yazıyor. Ama ingilizce sayfasında bu model adı geçmiyor aratınca
SVE1511PGX/S adı altında çıkıyor. 2 farklı sayfadanda hem win7 hem win8 control centerleri indiriyorum ama yüklenmiyor yüklenende kuruldu gösteriyor fakat kurulmuyor. Bu amk un tuşlarını aktif etmem lazım... Allah rızası için yardım edin la :((( Birkaç farklı yerden indirdim 5-6mb lik control center'lar. onları yüklerkende yeni versiyon zaten kurulu diyo yüklemiyo
-
biosa gir function key ıvırını kurcala
-
DestinatioN bunu yazdı
biosa gir function key ıvırını kurcala
biosta herşey normal hocam. Bütün FN fonksiyonları çalışıyor. Sesi filan açıp kısabiliyorum FN ile. Sadece Parlaklık ayarı düğmeleri çalışmıyor. Ekran kartı ve ekran kartı softwaresinde de bununla alakalı hiçbirşey yok. Bu control center nasıl olacak amk :(
-
denetim masası güç seçenekleri kısmında kısabiliyormusun
-
Aşağıdaki yazılımları bu sırayla yüklemeyi denedinmi? Bir forumda bu şekilde çözülebildiğini yazmış.
1. VAIO Event Service (From Utilities Folder)
2. Reboot
3. SONY DLL Utils (From Utilities Folder)
4. Reboot
5. SONY Shared Library (From Utilities Folder)
6. Reboot
7. Sony Power Management (From Utilities Folder)
8. Reboot (last one!) -
DestinatioN bunu yazdı
denetim masası güç seçenekleri kısmında kısabiliyormusun
ordan oluyo hocam. FN tuşlarından olmuyor.
Cyber: yapıyorum dediklerini ama olmadı
-
vay anasını bilen yok...
-
-
Amd-x bunu yazdı
hocam şunu bi denermisin.
bunuda denedim hocam... olmuyor
-
DrKeworks bunu yazdıAmd-x bunu yazdı
hala sorun devam ediyor mu ?
-
Amd-x bunu yazdıDrKeworks bunu yazdıAmd-x bunu yazdı
hala sorun devam ediyor mu ?
ediyor hocam... bu amk makinesine ne yüklersem yükleyeyim olmuyor ve olmayacak. Sony'nin sitesindeki bütün programları çektim amk