folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Sony RX90 Müzik Seti ( Tamirat ) Elektronikten Anlıyanlar.

Sony RX90 Müzik Seti ( Tamirat ) Elektronikten Anlıyanlar.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeitgeist
    zeitgeist's avatar
    Erkek

müzik seti video çıkışından pc ye baglı ve ses alma amaçlı sadece anfisini ve hoparlörlerini kullanıorum. geriye kalan kısmı önemli deil. yalnız son bir aydır cd çalar bölümünde bi arıza oluştu ne zaman müzik setini açsam otomatik olarak cd çalar kısmı açlıor. müzik setini aç kapa veya işte kumanda ile yapılabilicek olan hiç bi kombinasyon ile düzelmior.

not : hatta müzik setini kapattıktan sonra bile cd çalar yine dışarı çıkıo.

şimdi sorum ben müzik setinin içini açsam arka panelinde  cd çalar kısmını devre dışı bırakabilicegim bi soket veya bilmiorum kesmem veya çıkarmam gereken bi kablo var mıdır? cd çalar kısmı çalışmasın.

yapabilicegim basit birşeyse eger tamirciye götürmek istemiorum. 

resimleri cd çalar kısmı açıldıgı andaki :

d

müzik seti kapalıyken :

h

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

hoca imzan çok anlamlı :D

Ehl-i Byte
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeitgeist
    zeitgeist's avatar
    Erkek

işte çalışmıyo artık kurcalama zamanı geldi : ) birde müzik seti kabin içinde 10 sn de bir tak tuk cama vuruo cd çalar kısmı insanı deli edio.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Büyük bir ihtimalle cd eject tuşu takılmıştır, açıp sırf orasını kontrol edebilirsin, kesin çözüm için de cd mekanizmasının motorunun kablosunun soketini takılı olduğu yerden çıkartman.

Ehl-i Byte
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

trampfd bunu yazdı:
    -----------------------------

Büyük bir ihtimalle cd eject tuşu takılmıştır, açıp sırf orasını kontrol edebilirsin, kesin çözüm için de cd mekanizmasının motorunun kablosunun soketini takılı olduğu yerden çıkartman.

-----------------------------

haklı.Yada enkötü güç kablosunu görüyorsan cd-rom'un onu çıkartabilir /kesebilirsin.Fakat geri dönüşü olacak iş yap bence.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeitgeist
    zeitgeist's avatar
    Erkek

him olabilir bişiler takılı kalmış olabilir. dedigin gibi cd çaların ileri geri gitmesini saglayan bi motor varsa eger işte çıkartabilicegim bi soket yaparım sanırım ama kesin öle bi soket var mıdır ki? bilgi sahibi olmadan kafama göre müzik setinin içini açmak istemedim gerçi kesin açıp bakıcam o da ayrı konu : ) yinede bekliorum ama tam kesin bilgi vericek birileri vardır sanırım : )

edit : @ cordelian    yok hiç önemli deil geri dönüş faan bi daha çalışmasın cd kısmı sorun deil. bana sadece amfisi ve hoparlörü lasım. onlar bozulmasın yeter : )

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    carnager
    carnager's avatar
    Erkek

mutlaka vardır hocam hatta tek kabloluk bir iştir mutlaka, bende mhc 881 var bende sadece pc den ses almak için kullanıyorum :D cd çaları çalışmıyo ama en azından cd bölümünü kendim açıyıp kapayabiliyorum :D

EVERY MAN DIES, NOT EVERY MAN REALLY LIVES ...
Toplam Hit: 3419 Toplam Mesaj: 7